Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανό το rebound

Το ενδεχόμενο να καταγραφεί σήμερα rebound στη Σοφοκλέους (είτε τεχνικό είτε θεμελιώδες) επισημαίνουν οι αναλυτές, ύστερα από την απότομη χθεσινή πτώση, ενώ μερίδα αυτών αναμένει ”προσεκτικό” άνοιγμα στην εγχώρια αγορά.

ΑΧΕ: Πιθανό το rebound
Τι εκτιμάται για σήμερα: Ανάκαμψη, τεχνική ή θεμελιώδης σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πιθανό να εμφανιστεί σήμερα, εκτιμά η Marfin Analysis.

Οριακά χαμηλότερα εκτιμά η Proton Securities ότι θα ανοίξουν σήμερα οι αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η χρηματιστηριακή προβλέπει ”προσεκτικό άνοιγμα” σε συνέχεια της χθεσινής απότομης πτώσης.

Οι χθεσινές ρευστοποιήσεις έφεραν τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα των 4.000 μονάδων, και συγκεκριμένα στις 3.919,53, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως από τις 28 Φεβρουαρίου ο Γενικός Δείκτης έχει καταγράψει απώλειες της τάξης του 8%, ενώ παράλληλα αναφέρει πως δεν αποκλείονται περαιτέρω κινήσεις αποκόμισης κερδών, καθώς η αγορά έχει εισέλθει σε φάση διόρθωσης.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance επισημαίνει ότι δεν αποκλείεται να εμφανιστεί ένα τεχνικής φύσης rebound σε έναν αριθμό μετοχών αργά ή γρήγορα, προσφέροντας στήριξη στην ευρύτερη αγορά.

Το ενδεχόμενο ενός τεχνικής φύσεως rebound επισημαίνει για σήμερα και η Σίγμα Securities.

Τι έγινε χθες: Οι ρευστοποιήσεις σε όλο το ταμπλό ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει ότι η Σοφοκλέους επηρεάστηκε από τις ”αδύναµες” ευρωπαϊκές αγορές και κυρίως από τις ρευστοποιήσεις που παρουσιάστηκαν στις περισσότερες ευρωπαϊκές αναδυόµενες (Ρωσία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Τουρκία).

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η προαναφερθείσα κίνηση τής θυµίζει την ισχυρή διόρθωση που εμφανίστηκε στην ελληνική αγορά πριν από έναν χρόνο -και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2005- όταν είχε και πάλι καταγραφεί ισχυρή διόρθωση στις αναπτυσσόµενες αγορές της Ευρώπης.

Επίσης, η Marfin Analysis σημειώνει πως καθώς δεν υπάρχουν αρνητικά εταιρικά νέα, εκτιμά ότι η πτώση προέρχεται από αποκόµιση κερδών, ενώ συμπληρώνει ότι είναι πρόωρο προς το παρόν να προκαθορίσει κατά πόσο αλλάζει τη µακροπρόθεσµη ανοδική τάση.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι ρευστοποιήσεις ήταν εντονότερες για τις µετοχές της µεσαίας και της µικρής κεφαλαιοποίησης, κυρίως λόγω του πανικού που δηµιουργήθηκε από µικρούς εγχώριους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v