Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΜΕΧΑ: Παρουσιάσεις ΚΑΕ και Newsphone

Δύο παρουσιάσεις έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη εβδομάδα ο ΣΜΕΧΑ. Ειδικότερα, την Τρίτη 7 Μαρτίου 2006, θα πραγματοποιηθεί εταιρική παρουσίαση της εταιρίας ΚΑΕ και την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2006, ακολουθεί η Newsphone Hellas. Και οι δύο παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Τιτάνια στις 9.30 πμ.

ΣΜΕΧΑ: Παρουσιάσεις ΚΑΕ και Newsphone
Δύο παρουσιάσεις έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη εβδομάδα ο ΣΜΕΧΑ. Ειδικότερα, την Τρίτη 7 Μαρτίου 2006, θα πραγματοποιηθεί εταιρική παρουσίαση της εταιρίας ΚΑΕ και την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2006, ακολουθεί η Ειδησεοφωνική Ελλάς (Newsphone Hellas).

Και οι δύο παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Τιτάνια στις 9.30 πμ.

Στην παρουσίαση της εταιρίας Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών θα παρευρεθεί ο γενικός διευθυντής, κ. Γεώργιος Βελέτζας και από την εταιρία Ειδησεοφωνική Ελλάς ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Ευστράτιος Απέργης.

Πρόκειται για δύο πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις λόγω της θέσεως των εταιριών στις επί μέρους αγορές που δραστηριοποιούνται, των επίκαιρων εξελίξεων και των προσδοκώμενων ρυθμών ανάπτυξης:

- η ΚΑΕ θεωρείται κορυφαία εταιρία στην εμπορία αφορολόγητων και άλλων καταναλωτικών ειδών. Το 2005 τα καθαρά της κέρδη παρουσίασαν αρνητική απόκλιση έναντι των προβλέψεων της διοίκησης και των αναλυτών. Για το 2006, η διοίκηση έκανε λόγο για διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.

Πρόσφατα, εισήλθε στο Διοικητικό της Συμβούλιο ο κ. Νίκος Μανασής, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ.

Στην παρουσίαση ανώτατα στελέχη της εταιρίας θα αναφερθούν στη γενικότερη στρατηγική των ΚΑΕ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων α) οργανική ανάπτυξη, β) νέες δραστηριότητες (ίδρυση νέων θυγατρικών) και γ) ενδεχόμενες εξαγορές και συμμαχίες.

- η Newsphone Ηellas, κατέχει ηγετική θέση στον τομέα παραγωγής, επεξεργασίας, προώθησης, διάθεσης τηλεπικοινωνιακών προγραμμάτων και υπηρεσιών μέσου τηλεφώνου, τηλεόρασης (videotext), τερματικών υπολογιστών (minitel) και δημιουργίας υπηρεσιών τηλεηχοπληροφόρησης.

Το 2005 έκλεισε με σημαντική ανάπτυξη των εσόδων της και κυρίως της κερδοφορίας της. Ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση 21,9% (34,165 εκατ. ευρώ), το EBITDA 93,2% (7,571 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη 193,5% στα 3,9 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση προβλέπει για το 2006 σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 25,9% στα 43 εκατ. ευρώ και του EBITDA κατά 29,5% στα 9,8 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v