Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: ”Good taste so far”

”Η πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων 2005 μπορεί να παράσχει θεμελιώδη στήριξη στην αγορά για διατήρηση της θετικής πορείας”, διαπιστώνουν οι αναλυτές της Π&Κ, στην εβδομαδιαία στρατηγική με τίτλο ”Good taste so far”.

Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ: ”Good taste so far”
”Η πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων 2005 παράσχει θεμελιώδη στήριξη στην αγορά για διατήρηση της θετικής πορείας”, διαπιστώνουν οι αναλυτές της Π&Κ, στην εβδομαδιαία στρατηγική με τίτλο ”Good taste so far”.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως μέχρι τώρα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα ανακοίνωσαν η Τράπεζα Πειραιώς, η Jumbo, ο Τιτάν, η Τράπεζα Κύπρου και ο Fourlis, ενώ χαμηλότερα των προβλέψεων τα ΚΑΕ και ο Μαίλλης.

Στο ”προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό” της η χρηματιστηριακή διατηρεί την έκθεση 85% σε μετοχές εκ των οποίων το 40% αποτελείται από ευρωπαϊκούς τίτλους.

Παράλληλα η Π&Κ σχολιάζει τα αποτελέσματα εισηγμένων εταιριών.

* Για τον Τιτάνα παραμένει θετική, χαρακτηρίζοντας τα μεγέθη καλύτερα των εκτιμήσεων.

* Για την Cosmote κρίνει τα αποτελέσματα ανάμικτα λόγω της ενοποίησης στοιχείων ενεργητικού χαμηλότερου περιθωρίου (margin).

* Aναφορικά με την Jumbo τα μεγέθη α΄ οικονομικού εξαμήνου κρίνονται ισχυρά σε όλα τα επίπεδα, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

* Τα αποτελέσματα του Μυτιληναίου χαρακτηρίζονται καλύτερα του αναμενόμενου κυρίως λόγω των τιμών του Αλουμινίου και της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου. Αντίθετα για τη ΜΕΤΚΑ επισημαίνεται η πρόβλεψη για χαμηλότερα περιθώρια.

* Σε ό,τι αφορά την Attica Συμμετοχών επισημαίνονται τα ανάμικτα αποτελέσματα και η επιβάρυνση από τις πετρελαϊκές τιμές.

* Τα ΚΑΕ ανακοίνωσαν αποτελέσματα χαμηλότερα των προβλέψεων, ωστόσο η υψηλή μερισματική απόδοση αναμένεται να στηρίξει τις μετοχές.

* Ισορροπημένα χαρακτηρίζει τα μεγέθη 2005 του ΟΤΕ δηλώνοντας ότι παραμένει θετική.

* Τα αποτελέσματα της Αγροτικής Τράπεζας διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων κυρίως λόγω των χαμηλότερων προβλέψεων (provisions).

Στην περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου τονίζεται η θετική μεταστροφή της χρηματιστηριακής έναντι της εταιρίας αλλά και το guidance της τράπεζας.

* Φτωχά χαρακτηρίζει τα μεγέθη του Μαίλλη θέτοντας τη σύσταση υπό αναθεώρηση.

* Ανάμικτα κρίνει τα αποτελέσματα του Γερμανού δηλώνοντας παράλληλα θετική.

* Ανάλογα των προβλέψεων χαρακτηρίζει τα μεγέθη 2005 του Σαράντη.

* Τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας χαρακτηρίζονται ισχυρά, ενώ η μετοχή της παραμένει η προτιμώμενη μετοχή της Π&Κ στον τραπεζικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v