Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αύξηση 7,5% σε κέρδη αναμένουν 14 αναλυτές

Επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης των καθαρών κερδών του ΟΠΑΠ αναμένουν οι αναλυτές οι οποίοι εκτιμούν πως θα αυξηθούν κατά 7,5% στο σύνολο του 2005, διαμορφούμενα στα 439,9 εκατ. ευρώ, λόγω της κάμψης του ”Πάμε Στοίχημα” και

ΟΠΑΠ: Αύξηση 7,5% σε κέρδη αναμένουν 14 αναλυτές
Επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης των καθαρών κερδών του ΟΠΑΠ αναμένουν οι αναλυτές, λόγω των χαμηλότερων εσόδων από το ”Πάμε Στοίχημα” αφενός και αφετέρου της αύξησης του ποσοστού διανομής κερδών στους νικητές του παιχνιδιού.

Ο ΟΠΑΠ αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση του 2005 στις 8 Μαρτίου.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Reuters και με βάση τον μέσο όρο των προβλέψεων 14 αναλυτών τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού στο 2005 αναμένεται να ενισχυθούν κατά 7,5% και να ανέλθουν στα 439,9 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνουν πάντως πως τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ είχαν αυξηθεί κατά 40% το 2004, εξαιρουμένων εκτάκτων κερδών που προέκυψαν από την αποδέσμευση προβλέψεων 148 εκατ. ευρώ που είχε πάρει ο ΟΠΑΠ το 2002-2003 για ενδεχόμενη αποζημίωση της Intralot λόγω καθυστέρησης εισαγωγής δύο στοιχημάτων.

Για τα EBITDA προβλέπουν αύξηση 1,7% καθώς τα τοποθετούν στα 669,9 εκατ. ευρώ.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι: Alpha Finance, Credit Suisse Deutsche Bank, Εθνική AXE, EFG Eurobank Securities, Εγνατία Finance, Eurocorp, HSBC, Κάππα Χρηματιστηριακή, Marfin Analysis, Merit Securities, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Proton Securities, και Σίγμα Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v