Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Επέκταση στην ενέργεια υπό προϋποθέσεις

Τις εκφρασθείσες προθέσεις της διοίκησης της Motor Oil για επέκταση στην αγορά ενέργειας σε περίπτωση που επιτευχθεί υψηλό ROE, αναφέρουν έλληνες και ξένοι αναλυτές σε σημερινά τους reports, αναφερόμενοι στο χθεσινό conference call. Νέα τιμή στόχος τα 24 ευρώ απο Citigroup.

Motor Oil: Επέκταση στην ενέργεια υπό προϋποθέσεις
Τις εκφρασθείσες προθέσεις της διοίκησης της Motor Oil για επέκταση στην αγορά ενέργειας σε περίπτωση που επιτευχθεί υψηλό ROE, με όπλο την γεωγραφική θέση των μονάδων της, επισημαίνει η UBS σε χθεσινό της report, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της διοίκησης κατά το χθεσινό conference call που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ο οίκος διατηρεί την τιμή στόχο στα 26 ευρώ και τη σύσταση buy.

Εξάλλου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones, η Citigroup προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής στόχου για τη Motor Oil στα 24 από τα 22,5 ευρώ με σύσταση Buy/medium risk από Buy/high risk.

Υπεράνω των προβλέψεών της χαρακτηρίζει η CSFB τα αποτελέσματα της Motor Oil, τονίζοντας ότι η υψηλότερη των εκτιμήσεων φορολογία μείωσε τα συνολικά καθαρά κέρδη. Ο οίκος διατηρεί την τιμή στόχο στα 28,3 ευρώ και τη σύσταση underperform.

Για κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους 40 εκατ. ευρώ στο 2006 έκανε λόγο η διοίκηση της Motor Oil αναφέρει η EFG Eurobank. Σύμφωνα με τη διοίκηση τώρα ”τρέχουν” τρία projects, τα οποία προσδιορίστηκαν στην αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας σε λιπαντικά και αργό και στη μονάδα των 400 MW. Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση για το εάν θα προχωρήσουν πιθανόν θα ληφθεί αργότερα φέτος.

Η στρατηγική της εταιρίας παραμένει εστιασμένη στη βελτίωση του μείγματος και τη βελτίωση των περιθωρίων διύλισης.

Σύμφωνα με την Σίγμα, ο επικεφαλής της Motor Oil κ. Τζανετάκης σχολίασε πως η εγχώρια αγορά παραμένει ευνοϊκή, ενώ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είπε πως η Motor Oil είναι καλά τοποθετημένη, ώστε να καταστεί ”παίκτης” εάν το αποφασίσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v