Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Στο ευρωπαϊκό top-10 η Τρ. Κύπρου

Σύσταση ”overweight” θέτει η UBS για τις ελληνικές τράπεζες σε σημερινό report της, λόγω αφενός των υψηλών περιθωρίων περαιτέρω ανάπτυξης στις λιανικές τραπεζικές υπηρεσίες και αφετέρου των εξαιρετικών δυνατών προβλέψεων για την κερδοφορία έως το 2008. Στο top -10 των ευρωπαϊκών τραπεζικών τίτλων η Τράπεζα Κύπρου.

UBS: Στο ευρωπαϊκό top-10 η Τρ. Κύπρου
Στη λίστα του top - 10 των ευρωπαϊκών τραπεζικών τίτλων της προσέθεσε η UBS τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου για την οποία χθες αύξησε την τιμή-στόχο στις 6,03 κυπριακές λίρες (10,49 ευρώ), από 4,62 κυπριακές λίρες, διατηρώντας τη σύσταση ”buy 1”.

Εξάλλου, σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο η UBS θέτει τη σύσταση ”overweight” για τις ελληνικές τράπεζες, λόγω αφενός των υψηλών περιθωρίων περαιτέρω ανάπτυξης στις λιανικές τραπεζικές υπηρεσίες και αφετέρου των εξαιρετικών δυνατών προβλέψεων για την κερδοφορία έως το 2008.

Η UBS πιστεύει πως οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις μπορούν να αποτελέσουν ”κλειδί” για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο από το 2006 και εξής.

”Ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα των εξαγορών και των συγχωνεύσεων, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζει την έλλειψη ρυθμιστικών φραγμών στις εξαγορές, τις προοπτικές για συσπείρωση δυνάμεων της αγοράς, την μικρή κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και τις ισχυρές κεφαλαιουχικές θέσεις” επισημαίνει η UBS.

Αναφέρει επίσης ότι πέρα από τους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης που διαθέτουν είναι ανάμεσα στις πλέον κερδοφόρες της Ευρώπης, ενώ εκτιμά πως η απόδοση ιδίων κεφαλαίων θα φτάσει στο 25% μέχρι το 2007.

Σημαντικό καταλύτη πάντως αναμένεται να διαδραματίσει η πώληση του 24% στην Εμπορική, η οποία προγραμματίζεται για το πρώτο 6μηνο του 2006, αναφέρει η UBS. Επισημαίνει πως κατά την άποψή της η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει την υψηλότερη δυνατή αξία από την πώληση του ποσοστού που κατέχει στην Τράπεζα.

Υπενθυμίζει παράλληλα πως η Credit Agricole ελέγχει το 9% των μετοχών της Εμπορικής, ενώ τονίζει ότι ένας διεκδικητής από ”μέσα” -συμπεριλαμβανομένης και της Πειραιώς- θα μπορέσει πιθανόν να προσφέρει μεγαλύτερο premium, λόγω της δυνατότητας λόγω της δυνατότητας να περικόψει το κόστος βάσης της Εμπορικής.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Κύπρου ο ξένος οίκος επισημαίνει τον κατά 25% ετήσιο ρυθμό αύξησης που εμφανίζει στον τομέα των καταθέσεων.

Η Τράπεζα Κύπρου ξεχωρίζει από τις μετοχές που παρακολουθούμε λόγω των προοπτικών που διαθέτει από τη μόχλευση της ποιότητας του ενεργητικού της και του κόστους”, τονίζει η UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v