Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Αναζήτηση κατεύθυνσης από το εξωτερικό

Τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι αναλυτές πως θα επικρατήσουν στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να ”δοκιμάζει” τα τρέχοντα επίπεδα. Σε αναζήτηση κατεύθυνσης από το εξωτερικό οι επενδυτές, οι οποίοι συνεχίζουν να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα. ”Στήριξη” από Εθνική.

ΑΧΕ: Αναζήτηση κατεύθυνσης από το εξωτερικό
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά η Marfin Analysis πως θα συνεχίσει να δοκιμάζει η αγορά, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι οι ”αδύναμες” ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές ενδέχεται να έχουν αρνητική επίδραση στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin Analysis εκτιμά ότι οι αναλυτές θα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές σε αναζήτηση κατεύθυνσης.

”Προσεκτικό” άνοιγμα προβλέπει σήμερα για τη Σοφοκλέους η Proton Securities, η οποία προσθέτει ότι τα μεγέθη της Εθνικής, τα οποία αν και δεν παρουσίασαν εκπλήξεις κινήθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων, θα προσφέρουν στήριξη.

Τάσεις συσσώρευσης επιδεικνύει η αγορά ύστερα από την ισχυρή άνοδο που έχει καταγράψει από τις αρχές του έτους, αλλά και από την ήπιων τόνων διόρθωση που παρουσιάστηκε πρόσφατα, αναφέρει η Εγνατία Finance.

H Εγνατία Finance εκτιμά πως ανάλογη τάση θα επικρατήσει βραχυπρόθεσμα, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά μεγέθη του 2005 και την Εθνική να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ύστερα από τα υψηλότερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες.

”Ήπιων” τόνων συνεδρίαση προβλέπει για σήμερα η Σίγμα Securities λόγω των πιέσεων που καταγράφηκαν χθες στις ξένες αγορές, αλλά και των υψηλών προσδοκιών που έχει δημιουργήσει η Εθνική, η οποία εμφάνισε ”ισχυρά” αποτελέσματα για το 2005.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 0,72% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, αν και οι κινήσεις αποκόμισης κερδών συνεχίστηκαν σε αρκετούς τίτλους, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία προσθέτει ότι ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 448 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v