Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Εκτιμήσεις από Alpha Finance - Citigroup

Καθαρά κέρδη ύψους 178 εκατ. ευρώ - 181 εκατ. ευρώ εκτιμούν οι Citigroup και Alpha Finance ότι θα εμφανίσει η Εθνική Τράπεζα για το τέταρτο τρίμηνο του 2005. Διατηρεί τα 42 ευρώ και τη σύσταση ”buy” η Citigroup.

Εθνική: Εκτιμήσεις από Alpha Finance - Citigroup
Καθαρά κέρδη ύψους 178 εκατ. ευρώ - 181 εκατ. ευρώ εκτιμούν οι Citigroup και Alpha Finance ότι θα εμφανίσει η Εθνική Τράπεζα για το τέταρτο τρίμηνο του 2005.

Η Εθνική Τράπεζα θα ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη για το 2005 σήμερα (28 Φεβρουαρίου) μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Η Citigroup αναφέρει πως προβλέπει σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης στις χορηγήσεις γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους, αλλά και συνεχιζόμενη ανάπτυξη στα έσοδα και στον όγκο στις περιοχές της ΝΑ Ευρώπης όπου η Εθνική έχει παρουσία και οι οποίες αποτελούν μοχλό για τη μελλοντική ανάπτυξη των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών.

Επαναδιατυπώνει παράλληλα την τιμή-στόχο των 42 ευρώ και τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της Εθνικής.

Εξάλλου, η Alpha Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου αναφέρει πως τα κέρδη της Τράπεζας θα είναι ενισχυμένα λόγω των ανοδικών και σταθερών εσόδων, αλλά και των αποτελεσματικών κινήσεων διακράτησης του κόστους.

Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως στο τέταρτο τρίμηνο του 2004 η Εθνική Τράπεζα είχε καταγράψει ζημίες ύψους 1 εκατ. ευρώ καθώς τα αποτελέσματά της είχαν επιβαρυνθεί από έξοδα 108,9 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν προέλθει από το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Η Alpha Finance σημειώνει ότι θα θέσει τιμή-στόχο (είναι under review στην παρούσα φάση) και σύσταση για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων χρήσης.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (27 Φεβρουαρίου) στα 43,84 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v