Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ρεαλιστικό το business plan, λένε οι αναλυτές

”Συντηρητικό” και εν πολλοίς ρεαλιστικό χαρακτηρίζουν οι αναλυτές το business plan που ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ, ενώ σε γενικές γραμμές διατηρούν τη θετική τους στάση για τον Οργανισμό.

ΟΤΕ: Ρεαλιστικό το business plan, λένε οι αναλυτές
”Επιθετικό” από πλευράς εσόδων και ”συντηρητικό” από πλευράς EBITDA χαρακτηρίζει η Merrill Lynch το τριετές επιχειρησιακό σχέδιο που ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.

Η Merrill Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου εκτιμά ότι η αναδιάρθρωση που πραγματοποιεί ο ΟΤΕ αποδίδει, ενώ τονίζει πως αναμένει ακόμη περισσότερα οφέλη το 2006.

Επαναδιατυπώνει δε την τιμή-στόχο των 20,5 ευρώ και τη σύσταση ”buy” η οποία –όπως επισημαίνει– εξαρτάται από την επιβράδυνση στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, την ανάπτυξη που προέρχεται από την Cosmote, τη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση, αλλά και την ενδεχόμενη πώληση του ποσοστού που κατέχει το κράτος σε άλλη εταιρία τηλεπικοινωνιών.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή έκθεση για την Cosmote (με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου), η Merrill Lynch διατηρεί τη σύσταση ”buy” και την τιμή–στόχο των 20,5 ευρώ για τη μετοχή της, ενώ επισημαίνει τη σταθερότητα που επιδεικνύει η εταιρία στην εγχώρια αγορά, την ανάπτυξή της στα Βαλκάνια, αλλά και την ”ισχυρή” της διοίκηση.

Η Goldman Sachs σε έκθεσή της (27/02) διατηρεί τη σύσταση ”Ιn line - hold” για τη μετοχή τη Cosmote αναβαθμίζοντας κατά 6% τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή 2006 της εισηγμένης.

Τα κέρδη ανά μετοχή 2006 εκτιμώνται στα 1,12 ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 368,6 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η ING χαρακτηρίζει ”ρεαλιστικό” το επιχειρησιακό πλάνο του ΟΤΕ, ενώ –όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Dow Jones- εκτιμά ότι η διοίκηση του Οργανισμού τον έχει μετατρέψει σε μια επιχείρηση περισσότερο πελατοκεντρικού χαρακτήρα.

Επίσης, η ING αναφέρεται στον ”υγιή” ισολογισμό του ΟΤΕ, ενώ επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 21,50 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Περισσότερο προς τη συντηρητική πλευρά κλίνει το επιχειρηματικό σχέδιο του ΟΤΕ, ενώ με βάση τις τρέχουσες τάσεις φαίνεται ρεαλιστικό, αναφέρει η Eurobank Securities.

Αν και οι ανακοινωθέντες στόχοι δεν είναι ”εμπνευσμένοι” και μπορεί να παίξουν το ρόλο τους στη μεσοβραχυπρόθεσμη επίδοση, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη θετική της στάση για τον όμιλο μεσοπρόθεσμα.

Αντίστοιχες με τις εκτιμήσεις της βρίσκει η Alpha Finance τις ανακοινώσεις του ΟΤΕ, ενώ επισημαίνει ότι με εξαίρεση το ADSL, όλες οι άλλες προβλέψεις είναι ”συντηρητικές”. Διατηρεί την τιμή-στόχο των 22 ευρώ.

”Συντηρητικό” χαρακτηρίζει το business plan και η Proton, όσον αφορά στην εξέλιξη των περιθωρίων. Η χρηματιστηριακή εξακολουθεί να εκφράζεται θετικά για τον ΟΤΕ λόγω των προοπτικών αναδιάρθρωσης και των βελτιούμενων επιχειρήσεων στα Βαλκάνια. Η Proton πιστεύει ότι οι στόχοι μπορεί να επιτευχθούν ή και να υπερκεραστούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v