Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Μπαράζ αναβαθμίσεων της μετοχής (update 4)

Σε αύξηση των τιμών-στόχων για τη μετοχή της Τιτάν προχώρησαν οι Citigroup, Marfin Analysis, Εγνατία Finance και Σίγμα Securities, με στόχο να συμπεριλάβουν τα ”ισχυρά” αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τσιμεντοβιομηχανία για το 2005. Οι νέες τιμές κυμαίνονται σε εύρος από 42,4 ευρώ έως 45,3 ευρώ.

Τιτάν: Μπαράζ αναβαθμίσεων της μετοχής (update 4)
Σε αύξηση των τιμών-στόχων για τη μετοχή της Τιτάν προχώρησαν οι Citigroup, Marfin Analysis, Εγνατία Finance και Σίγμα Securities, με στόχο να συμπεριλάβουν τα ”ισχυρά” αποτελέσματα που ανακοίνωσε η τσιμεντοβιομηχανία για το 2005.

Ειδικότερα η Citigroup αυξάνει στα 44,5 ευρώ την τιμή – στόχο για τη μετοχή του Τιτάνα αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”buy” από ”hold”.

Ο διεθνής οίκος στο ”The Globaliser” (28/02) τονίζει τη δυναμική της αγοράς των ΗΠΑ παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που δημιούργησαν προβλήματα στην παραγωγή για δύο εβδομάδες περίπου.

Στα 43 ευρώ, από τα 31,50 ευρώ, αύξησε η Marfin Analysis την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τιτάν, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη σύσταση σε ”outperform” από ”neutral”.

Η χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου και τίτλο ”Το θετικό μεσοπρόθεσμο outlook αυξάνει τις προσδοκίες” αναφέρει πως για μια ακόμη φορά η Τιτάν ανακοίνωσε ”ισχυρά” μεγέθη, τα οποία ξεπέρασαν τόσο τις δικές της προσδοκίες όσο και αυτές της αγοράς.

Η Marfin Analysis προσθέτει πως αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της ώστε να συμπεριλάβει το ”ισχυρότερο” αμερικανικό δολάριο, την υψηλή ζήτηση, τις αυξημένες τιμές, αλλά και τη βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία.

”Η Τιτάν επωφελήθηκε από τη συνεχιζόμενη αύξηση στη ζήτηση στη Βουλγαρία και την Αίγυπτο”, αναφέρει η Marfin Analysis, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάπτυξη στην αγορά των ΗΠΑ, τη στιγμή που και η ελληνική αγορά δείχνει να επανακάμπτει.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance αυξάνει στα 45,3 ευρώ, από 33,5 ευρώ προηγουμένως, την τιμή–στόχο για τη μετοχή της εισηγμένης. Επιπλέον αναβαθμίζει σε ”buy” από ”hold” τη σύσταση για τη μετοχή της Τιτάν.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει πολύ καλά τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου του Τιτάνα υπογραμμίζοντας την πορεία των διεθνών δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση οι πωλήσεις στις ΗΠΑ και τα Βαλκάνια ανήλθαν στα 157,1 εκατ. και 37,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα το δ΄ τρίμηνο του 2005. Για το ίδιο χρονικό διάστημα οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά ανήλθαν στα 138,5 εκατ. ευρώ.

Στη νοτιοανατολική Ευρώπη η αγορά της Βουλγαρίας οδήγησε την αύξηση των πωλήσεων, ενώ η αγορά της Αιγύπτου δείχνει να ανακάμπτει, υπογραμμίζει η Εγνατία Finance.

Στα 42,4 ευρώ (από 37) αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τιτάν η Πειραιώς Σίγμα - Δεβλέτογλου, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform, μετά την ανακοίνωση των άκρως ικανοποιητικών μεγεθών για τη χρήση του 2005.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως σε συνέχεια των καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Τιτάν για το 2005, προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας (στα 2,80 ευρώ για το 2006 και στα 3,26 ευρώ για το 2007), έχοντας αυξήσει τις εκτιμήσεις της για τον κύκλο εργασιών στις διεθνείς δραστηριότητες και έχοντας παράλληλα βελτιώσει το outlook όσον αφορά στην εγχώρια ζήτηση.

Η μετοχή της Τιτάν ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (27 Φεβρουαρίου) στα 38,62 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v