Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Κύπρου: Μπαράζ αναβαθμίσεων (update 4)

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στις 6,03 κυπριακές λίρες (10,49 ευρώ), από 4,62 κυπριακές λίρες, προχώρησε η UBS, διατηρώντας τη σύσταση ”buy 1”. Αναθεώρηση σε ”buy” και αύξηση τιμής-στόχου από Deutsche Bank, υψηλότερη τιμή και από την Keefe, Bruyette & Woods. Αναβάθμιση και υψηλότερη τιμή - στόχος και από την Π&Κ.

Τρ. Κύπρου: Μπαράζ αναβαθμίσεων (update 4)
Νέες υψηλότερες τιμές-στόχους για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου έθεσαν οι UBS, Deutsche Bank, Keefe, Bruyette & Woods και Π&Κ σε συνέχεια αφενός των ”ισχυρών” αποτελεσμάτων έτους που ανακοίνωσε η Τράπεζα και αφετέρου των αναθεωρημένων στόχων της διοίκησης.

Ειδικότερα, σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στις 6,03 κυπριακές λίρες (10,49 ευρώ), από 4,62 κυπριακές λίρες, προχώρησε η UBS, διατηρώντας τη σύσταση ”buy 1”, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά της η Π&Κ αυξάνει στα 8 ευρώ την τιμή – στόχο για τη μετοχή της τράπεζας, από 6,15 ευρώ προηγουμένως. Επιπροσθέτως αναβαθμίζει σε ”overweight” από ”equalweight” τη σύσταση.

Εξάλλου, σε ”buy” από ”hold” αναβάθμισε η Deutsche Bank τη σύσταση για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στις 4,31 (7,56 ευρώ) από τις 3,14 κυπριακές λίρες.

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου προχώρησε και η Keefe, Bruyette & Woods και συγκεκριμένα στις 4 κυπριακές λίρες (7,01 ευρώ), από 3,56 κυπριακές λίρες πριν.

Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Dow Jones η KBW αύξησε παράλληλα τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Τράπεζας σε 0,23 λίρες Κύπρου για το 2006, σε 0,27 κυπριακές λίρες για το 2007.

Η νέα τιμή-στόχος που έθεσε η UBS είναι αποτέλεσμα του νέου αναθεωρημένου τριετούς πλάνου που ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου. Όπως επισημαίνει ο ελβετικός οίκος, οι προβλέψεις της διοίκησης της τράπεζας για το 2006 κινούνται κατά 12% υψηλότερα από τις δικές της και 40% υψηλότερα των μέσων προβλέψεων της αγοράς.

Η UBS σημειώνει πως η κατά 88% αύξηση των κερδών στο 2005 ήταν αποτέλεσμα της ισχυρής ανάπτυξης των εσόδων (κατά 14%) τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, της διατήρησης του κόστους (+4%), παρά την ισχυρή επέκταση στην Ελλάδα, αλλά και των ευνοϊκών και ποιοτικών τάσεων των στοιχείων του ενεργητικού, με τις επισφάλειες να αυξάνονται κατά μόλις 9%, παρά τη δυναμική αύξηση των δανείων.

Τα στοιχεία του ενεργητικού αυξήθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση, με τις χορηγήσεις να ενισχύονται κατά 15%, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της UBS.

Εξάλλου, η UBS αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας κατά 27% για την περίοδο 2006-2008.

Ειδικότερα, προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή του 2006 θα φτάσουν στις 0,25 λίρες Κύπρου, του 2007 στις 0,35 λίρες Κύπρου και του 2008 στις 0,45 λίρες Κύπρου.

”Η αναβάθμιση των εκτιμήσεών μας είναι αποτέλεσμα της γρήγορης ανάπτυξης του ενεργητικού, αλλά και των καταθέσεων, των υψηλότερων μη επιτοκιακών εσόδων, λόγω του ότι τα κόστη είναι χαμηλότερα, ενώ σημαντικά χαμηλότερες είναι και οι επισφάλειες”, αναφέρει η UBS.

Τονίζει δε πως παρά την αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη της Τράπεζας Κύπρου, εκτιμά ότι υπάρχει περαιτέρω περιθώριο ανόδου στις προβλέψεις αφενός λόγω των υψηλότερων εσόδων από τόκους και αφετέρου λόγω των χαμηλότερων επισφαλειών.

Επισημαίνει, επίσης, ότι το αναθεωρημένο πλάνο που υπέβαλε η διοίκηση της Τράπεζας καταδεικνύει την ισχυρή της αισιοδοξία για τις λειτουργικές επιδόσεις του ομίλου. ”Η αγορά πιστεύει ότι η Τράπεζα Κύπρου παρουσιάζει απόδοση ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 18%. Λαμβάνοντας όμως υπόψη τη θέση της Τράπεζας Κύπρου αλλά και τη δύναμη της διοίκησης, εκτιμούν ότι η απόδοση ιδίων κεφαλαίων διαμορφώνεται υψηλότερα του 25%, αφήνοντας περιθώρια για σημαντική ανοδική κίνηση”, επισημαίνει ο ελβετικός οίκος.

Η UBS προσθέτει ότι η νέα υψηλότερη τιμή-στόχος βασίζεται στο γεγονός ότι η μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύεται 13 φορές τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη του 2008.

H Deutsche Bank στην έκθεσή της (27/02) αναβαθμίζει υψηλότερα τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2006 και 2007. Για το τρέχον έτος τα EPS προβλέπονται στις 0,22 κυπριακές λίρες και στις 0,28 κυπριακές λίρες το 2007.

Η αναβάθμιση από την Π&Κ αποδίδεται στο νέο guidance της διοίκησης της αλλά και στα ισχυρά αποτελέσματα 2005.

Τα υψηλότερα των προβλέψεων αποτελέσματα της τράπεζας αποδίδονται, μεταξύ άλλων, στην μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Π&Κ, η πραγματικά θετική έκπληξη προήλθε από τους νέους φιλόδοξους στόχους της διοίκησης.

Η Eurobank Sec. σε ξεχωριστή της έκθεση (28/02) διατηρεί τη σύσταση ”outperform” χαρακτηρίζοντας τα μεγέθη της τράπεζας ανάλογα των προβλέψεων.

Η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει ότι το νέο guidance της τράπεζας υπερβαίνει τις εκτιμήσεις της, ενώ αναβαθμίζει τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή 2006 και 2007 της Τράπεζας Κύπρου. Τα EPS του τρέχοντος έτους προβλέπεται να ανέλθουν στα 0,38 ευρώ και στα 0,47 ευρώ το 2007.

Υψηλότερη ήταν η επίδοση των μεγεθών της Τράπεζας Κύπρου για το 2005 έναντι των εκτιμήσεων, επισημαίνει η Alpha Finance. Οι αναθεωρημένοι οικονομικοί στόχοι μοιάζουν πολύ επιθετικοί, καθώς η τράπεζα σκοπεύει σε απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω της περαιτέρω διείσδυσης στον καταναλωτικό δανεισμό.

Σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου και των εκτιμήσεων της Εγνατίας για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας οδηγούν, σύμφωνα με το πρωινό report της χρηματιστηριακής, τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου.

Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (27 Φεβρουαρίου) στα 6,72 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v