Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός: Μικτές οι πρώτες αντιδράσεις για μεγέθη

Υπεράνω των προσδοκιών σε επίπεδο πωλήσεων και χαμηλότερες αυτών σε ό,τι αφορά την κερδοφορία κρίνουν οι χρηματιστηριακές τις επιδόσεις της Γερμανός, χωρίς να διστάζουν να κάνουν λόγο για ”μικτά αποτελέσματα”.

Γερμανός: Μικτές οι πρώτες αντιδράσεις για μεγέθη
Ανάλογα τόσο των δικών της προβλέψέων όσο και της αγοράς χαρακτηρίζει η UBS τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το 2005 η Γερμανός, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου.

Η UBS επισημαίνει ότι το outlook του ομίλου από τις διεθνείς αγορές φαίνεται πολλά υποσχόμενο, ενώ επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 19,8 ευρώ και τη σύσταση ”buy 2”.

Υπεράνω των εκτιμήσεών της κρίνει τα αποτελέσματα της Γερμανός η Alpha Finance σε ό,τι αφορά τα EBITDA και ελαφρώς χαμηλότερα σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη.

Μικτή χαρακτηρίζει την εικόνα των αποτελεσμάτων της Γερμανός η Εγνατία, επισημαίνοντας την ευαρέσκειά της για τις ταμειακές ροές, λόγω της βελτίωσης του κεφαλαίου κίνησης και της αύξησης της συμβολής των ξένων θυγατρικών.

”Μικτά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα και η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, η οποία αναφέρει πως κινήθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων σε επίπεδο εσόδων και χαμηλότερα σε επίπεδο EBITDA, ενώ ήταν ανάλογα των προβλέψεων σε επίπεδο κερδών.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 19,5 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της Γερμανός, ενώ προσθέτει ότι θα προχωρήσει σε οριακή αναπροσαρμογή των προβλέψεών της.

Εκτός των προσδοκιών ήταν οι επιδόσεις της Γερμανός για το δ΄ τρίμηνο του 2005 σύμφωνα με την Proton, η οποία επισημαίνει ότι οι πωλήσεις ξεπέρασαν τόσο τις δικές της εκτιμήσεις όσο και αυτές της αγοράς, ενώ τα κέρδη ήταν χαμηλότερα του αναμενομένου.

”Καλά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Γερμανός η HSBC, εκτιμώντας ότι ήταν αντίστοιχα με τις δικές της και τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v