Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τα αποτελέσματα διαμορφώνουν τάση

Στα εταιρικά αποτελέσματα του 2005 αναφέρονται οι αναλυτές, καθώς εκτιμούν πως διαμορφώνουν τη γενικότερη τάση. Δεν αποκλείουν ωστόσο τη συνέχιση κινήσεων αποκόμισης κερδών, ύστερα από την πρόσφατη υπεραπόδοση της αγοράς. Στο επίκεντρο η Εθνική.

ΑΧΕ: Τα αποτελέσματα διαμορφώνουν τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Διατηρείται η θετική ψυχολογία εκτιμά η Marfin Analysis, καθώς –όπως εξηγεί- τα αποτελέσματα χρήσης είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων ικανοποιητικά.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει ότι οι διοικήσεις των περισσότερων επιχειρήσεων παρέχουν ένα περισσότερο αισιόδοξο outlook για την τρέχουσα χρονιά, γεγονός που επιβεβαιώνει τον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης στα κέρδη ανά μετοχή στην Ελλάδα.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει, όμως, πως δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Η διόρθωση ήταν αναμενόμενη, αναφέρει η Εγνατία Finance, η οποία προσθέτει ότι δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών σε έναν αριθμό μετοχών, χωρίς ωστόσο να διαφοροποιείται σημαντικά η γενικότερη εικόνα της αγοράς.

Επίσης, η Εγνατία Finance σημειώνει ότι τα εταιρικά αποτελέσματα του 2005 συνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, διαμορφώνοντας παράλληλα τάση στην αγορά.

Η Εθνική Τράπεζα θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες της τάξης του 1,26% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, σε συνέχεια των ισχυρών κινήσεων αποκόμισης κερδών, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία επισημαίνει ότι ο FTSE-20 υπεραπέδωσε με τις βασικές τραπεζικές μετοχές να παρουσιάζουν καλές επιδόσεις.

Η μεσαία κεφαλαιοποίηση βρέθηκε υπό πίεση, με τον FTSE-40 να υποχωρεί κατά 1,56%, συμπληρώνει η Marfin Analysis.

Οι πιέσεις σε όλο το ταμπλό ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης, αναφέρει η Σίγμα Securities, που συμπληρώνει πως η μετοχή των ΚΑΕ υποχώρησε κατά 1,26% ύστερα από τα ”αδύναμα” αποτελέσματα, ενώ ο τίτλος του ΟΤΕ κατέγραψε απώλειες της τάξης του 3,36%.

Η Σίγμα Securities προσθέτει πως ο όγκος των συναλλαγών έφτασε στα 404 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα σημειώνει πως οι τράπεζες υπεραπέδωσαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v