Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αναμένει άνοδο 24,3% στα EPS του ΓΔ

Αύξηση 24,3% στα κέρδη ανά μετοχή του Γενικού Δείκτη και 20,6% για τον FTSE-20 προβλέπει η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report με τίτλο ”Τα εταιρικά αποτελέσματα υποστηρίζουν την ανοδική αγορά”.

Εγνατία: Αναμένει άνοδο 24,3% στα EPS του ΓΔ
Αύξηση 24,3% εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα εμφανίσουν τα κέρδη ανά μετοχή του Γενικού Δείκτη για το 2006, ενώ προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή του FTSE-20 θα ενισχυθούν κατά 20,6%.

Η χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο της report με τίτλο ”Τα εταιρικά αποτελέσματα υποστηρίζουν την ανοδική αγορά” επισημαίνει πως παραμένει θετική για τη Σοφοκλέους, λόγω των θεμελιωδών στοιχείων της αγοράς, παρά το γεγονός ότι έχει υπεραποδώσει από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε κινήσεις αποκόμισης κερδών και σε συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η Εγνατία Finance επισημαίνει πως τα ισχυρά αποτελέσματα του 2005 έχουν συμβάλλει ώστε οι μετοχές στη Σοφοκλέους να καταγράψουν νέα υψηλά ή να βρεθούν σε επίπεδα πολύ κοντά σε αυτά.

Συμπληρώνει δε πως το περίπου 40% των εταιριών που περιλαμβάνονται στο universe list της έχει ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη για το 2005, καταγράφοντας αύξηση 19% στον κύκλο εργασιών, 27% στα EBITDA και 41% στα καθαρά κέρδη.

Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνει πως τα ανακοινωθέντα μεγέθη είναι ανάλογα ή οριακά καλύτερα των προβλέψεων με θετικές εκπλήξεις από τις Τράπεζα Πειραιώς, Τιτάν και Μυτιληναίο.

Επισημαίνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε εξαιρετικά ”ισχυρά” μεγέθη για το 2005, ενώ αναφέρεται και στις ιδιαίτερα θετικές εκτιμήσεις της διοίκησης οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών, αλλά και των τιμών στόχων.

Για την Τιτάν αναφέρει πως πρόκειται να προχωρήσει σε αναβάθμιση των προβλέψέων της αλλά και της τιμής-στόχου, λόγω των καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων.

Επίσης, σημειώνει πως αν και οι Alpha Bank και Eurobank δεν προσέφεραν εκπλήξεις στην αγορά κατάφεραν να ενισχύσουν την αισιοδοξία όσον αφορά στις προβλέψεις της.

Και οι δυο τίτλοι περιλαμβάνονται στη λίστα με τις προτεινόμενες μετοχές, με σύσταση ”buy” (για την Alpha Bank) και ”accumulate” (για την Eurobank).

Αναφέρει επίσης πως συνεχίζει να ξεχωρίζει τις τράπεζες με την Alpha Bank να αποτελεί στην παρούσα φάση top pick (διαθέτει περιθώριο ανόδου 16,8%), ενώ στα top picks της περιλαμβάνει επίσης τις μετοχές των Coca – Cola 3Ε, Motor Oil, Γερμανού, J&P Avax, Attica Group, Jumbo, Notos και Frigoglass.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο της report αλλάζει τις συστάσεις για τις μετοχές των Τράπεζας Πειραιώς (σε ”accumulate” από ”buy”), ενώ θέτει ”under review” τις Εμπορική και Frigoglass.

Επίσης, αναθεωρεί τη σύσταση για τις: Motor Oil (σε ”accumulate” από ”hold”) και Σαράντης (σε ”hold” από ”accumulate”).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v