Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική:Στις 4.300 κρίνεται η δυναμική της αγοράς

Στην περιοχή των 4.300 μονάδων θα δοκιμασθεί η δυναμική της Σοφοκλέους, μετά την επιτυχή δοκιμή της στήριξης των 4.050 μονάδων, όπως εκτιμά η Διεύθυνση Χρηματιστηριακών Εργασιών της Εμπορικής Τράπεζας σε Τεχνική Ανάλυση με ημερομηνία 24/2/2006. Ενδεχόμενη υπέρβαση των 4.300 μονάδων θα ανοίξει το δρόμο για την κατάκτηση των 4.450 μονάδων.

Εμπορική:Στις 4.300 κρίνεται η δυναμική της αγοράς
Στην περιοχή των 4.300 μονάδων θα δοκιμασθεί η δυναμική της Σοφοκλέους, όπως εκτιμά η Διεύθυνση Χρηματιστηριακών Εργασιών της Εμπορικής Τράπεζας σε Τεχνική Ανάλυση με ημερομηνία 24/2/2006.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, η τάση παραµένει ανοδική καθώς ο γ.δ. εκπλήρωσε τις τεχνικές προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από τους αναλυτές της Εμπορικής στην προηγούµενή ανάλυση, δηλαδή αρχικά διατηρήθηκε υψηλότερα της στήριξης των 4.050 µονάδων και στη συνέχεια ξεπέρασε την προηγούµενη κορυφή των 4.189,46 διαµορφώνοντας νέα υψηλότερη τιµή έτους στα 4.260,03 σήµερα το πρωί.

Σύµφωνα µε το βραχυχρόνιο γράφηµα του γ.δ. η δυναµική της αγοράς θα δοκιµασθεί στη περιοχή των 4.300 µονάδων (αν προσεγγισθεί σύντοµα η trendline, αλλιώς η προαναφερόµενη τιµή θα πρέπει να επαναπροσδιορισθεί ελαφρά υψηλότερα).

Αν διασπασθεί, θα διατηρηθεί η αυτοτροφοδότηση της ανοδικής τάσης και ο γ.δ. θα κατευθυνθεί προς την επόµενη (και ιδιαίτερα ισχυρή) ζώνη στήριξης των 4.450 – 4.500 µονάδων.

Η πλησιέστερη περιοχή στήριξης εντοπίζεται στις 4.214 µονάδες (ασθενής) και οι επόµενες στις 4.170 µονάδες (τιµή κλεισίµατος της προηγούµενης κορυφής) και 4.125 µονάδες (όρια trendline, η οποία µπορεί να χρησιµοποιηθεί και ως stop – profit για τις προσεχείς συνεδριάσεις.

Για να δηµιουργηθούν βάσιµοι φόβοι εµφάνισης αξιόλογης διόρθωσης στο κοντινό µέλλον, θα πρέπει ο γ.δ. να υποχωρήσει χαµηλότερα των 4.125 µονάδων. Σε µια τέτοια εξέλιξη (ιδιαίτερα αν συνδυασθεί µε αυξηµένες συναλλαγές) είναι αµφίβολο αν θα αντέξει η επόµενη στήριξη των 4.050 µονάδων.

Οι όγκοι συναλλαγών στις µετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που κινήθηκαν ανοδικά ήταν αυξηµένοι, ένδειξη που συνηγορεί στην άποψη ότι οι σηµαντικότεροι ”παίκτες” στη παρούσα φάση παραµένουν αγοραστές, προχωρώντας σε αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων τους, αφενός βάσει των αποτελεσµάτων των εταιριών και αφετέρου βάσει της δυναµικής που εµφανίζουν οι τιµές των µετοχών.

Το διεθνές χρηµατιστηριακό κλίµα παραµένει θετικό και οι σηµαντικότεροι χρηµ/κοί δείκτες στο εξωτερικό κινούνται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του έτους.

Συµπερασµατικά, οι αναλυτές της Εμπορικής αναφέρουν ότι διατηρούν την άποψη που έχουν υιοθετήσει τις τελευταίες εβδοµάδες, δηλαδή παραµονή στην αγορά (long) τουλάχιστον έως ότου υπάρξουν σοβαρές ενδείξεις αντιστροφής της µεσοπρόθεσµης ανοδικής τάσης, δηµιουργία ικανοποιητικής ρευστότητας σε ενδεχόµενες προσεγγίσεις αξιόλογων αντιστάσεων, αύξηση θέσεων σε διορθωτικές κινήσεις όπως η πρόσφατη και οπωσδήποτε χρήση επιπέδων stop loss.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v