Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Ζημιές στο έτος ”βλέπουν” 16 αναλυτές

Ο ΟΤΕ αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση κερδών το δ’ τρίμηνο του 2005, αλλά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου μπορεί να οδηγήσει σε ζημίες για τη συνολική χρήση, σύμφωνα με τις προβλέψεις 16 αναλυτών, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Reuters.

ΟΤΕ: Ζημιές στο έτος ”βλέπουν” 16 αναλυτές
Ο ΟΤΕ αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση κερδών το δ’ τρίμηνο του 2005, αλλά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου μπορεί να οδηγήσει σε ζημίες για τη συνολική χρήση, δήλωσαν αναλυτές την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων 16 αναλυτών, ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 73 εκατ. ευρώ, έναντι 20,2 εκατ. ευρώ πέρυσι, τα οποία περιορίστηκαν εξαιτίας μείωσης των τιμολογίων και του έντονου ανταγωνισμού στην σταθερή τηλεφωνία.

Αναλυτές δήλωσαν ότι τα θετικά αποτελέσματα της κατά 64% θυγατρικής Cosmote και η ανάκαμψη του κλάδου σταθερής τηλεφωνίας βοήθησαν τον ΟΤΕ το τελευταίο τρίμηνο.

”Τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου θα είναι θετικά, όχι μόνο εξαιτίας της Cosmote, αλλά επίσης εξαιτίας των εσόδων της σταθερής τηλεφωνίας που διατηρούνται σε καλά επίπεδα”, είπε η Dresdner Kleinwort Wasserstein σε έκθεσή της.

Ο ΟΤΕ, το 38,6% του οποίου ανήκει στο Δημόσιο, αναμένεται να ανακοινώσει κατά μέσο όρο ζημίες 253,9 εκατ. ευρώ για τη συνολική χρήση εξαιτίας του κόστους της εθελουσίας εξόδου του ενός τρίτου του εργατικού δυναμικού της που ανέρχεται σε 15.700 υπαλλήλους.

Ο ΟΤΕ έχει εκτιμήσει το κόστος της εθελουσίας εξόδου 5.500 περίπου εργαζομένων στα 1,1 δισ. ευρώ. Ο οργανισμός ανακοίνωσε ζημίες για το τρίτο τρίμηνο, καθώς συμπεριέλαβε το κόστος της εθελουσίας εξόδου, ύψους 912,9 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 42,6% την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου στα 471,5 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις 5,5% στα 1,35 δις ευρώ.

Ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει αποτελέσματα και θα παρουσιάσει το επιχειρηματικό σχέδιό του για το 2006-08 στις 27 Φεβρουαρίου.

”Αναμένουμε τώρα η έμφαση να δοθεί στον έλεγχο κόστους εκτός προσωπικού, καθώς και στη λειτουργική βελτίωση, ιδίως της ανάπτυξης του DSL”, είπε η Goldman Sachs.

Η μετοχή του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 36% πέρυσι έναντι πτώσης 1% του ευρωπαϊκού κλάδου τηλεπικοινωνιών, καθώς οι επενδυτές δέχτηκαν με ικανοποίηση την αναδιάρθρωση.

Η μετοχή διαπραγματεύεται 15 φόρες πάνω από τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006, σύμφωνα με την Alpha Finance έναντι πολλαπλασιαστή 21,7% για τον ευρωπαϊκό κλάδο τηλεπικοινωνιών βάσει στοιχείων του Reuters.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Alpha Finance, Credit Suisse First Boston, Dresdner Kleinwort Wasserstein, EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Egnatia Finance, Eurocorp Securities, Goldman Sachs, HSBC-Παντελάκης Χρηματιστηριακή, JP Morgan, Κάππα Χρηματιστηριακή, Marfin Analysis, Morgan Stanley, Εθνική Χρηματιστηριακή, Proton Χρηματιστηριακή, Σίγμα Χρηματιστηριακή και UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v