Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Υψηλότερη τιμή στα 35 ευρώ από UBS

Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, και συγκεκριμένα στα 35 ευρώ, από τα 27 ευρώ προηγουμένως, έθεσε η UBS, διατηρώντας τη σύσταση ”buy 2”. Αν και επισημαίνει τη σημαντική συμβολή των εσόδων απο συναλλαγές στα αποτελέσματα, εκφράζει την εμπιστοσύνη της στις λειτουργικές επιδόσεις του ιδρύματος.

Πειραιώς: Υψηλότερη τιμή στα 35 ευρώ από UBS
Νέα υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, και συγκεκριμένα στα 35 ευρώ, από τα 27 ευρώ προηγουμένως, έθεσε η UBS, διατηρώντας τη σύσταση ”buy 2”.

Τα μεγέθη ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών καταδεικνύοντας ταχύτερη ανάπτυξη των καταθέσεων, ελαστικά spreads και καλύτερο μίγμα ενεργητικού, τόσο σε προϊόντικό όσο και σε γεωγραφικό επίπεδο.

Ο οίκος προχωρά στην ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για τα κέρδη ανά μετοχή του διαστήματος 2006-2008 κατά μέσο όρο στο 25%. Η τιμή-στόχος στηρίζεται σε πολλαπλασιαστή κερδών στο 13 (με βάση τις εκτιμήσεις για το 2008) συν το υπερβάλλον κεφάλαιο, αναφέρει η UBS.

Αν και θα ήταν δίκαιο να πούμε πως μεγάλο μέρος της έκπληξης οφείλεται στα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, η λειτουργική επίδοση της τράπεζας ήταν ουσιωδώς βελτιωμένη έναντι του αναμενομένου, καθώς η Πειραιώς ωφελείται από την εστιασμένη προσέγγιση της διοίκησης στην εγχώρια αγορά, η οποία αντικατοπτρίζεται στο ολοένα αυξανόμενο μερίδιο αγοράς της τράπεζας, αναφέρει η UBS.

Η τράπεζα επίσης ωφελείται από την πολύ συστηματική περιφερειακή επέκταση, η οποία αρχίζει να έχει αυξανόμενη συμβολή σε όρους κερδοφορίας και ανάπτυξης.

Αν και η τράπεζα θα συνεχίσει να ωφελείται από υπολογίσιμα έσοδα χρηματοοικονομικών συναλλαγών και τη χαμηλή φορολογία, η UBS πιστεύει ότι η λειτουργική επίδοση της τράπεζας εξελίσσεται με τρόπο που ίσως σημαίνει υψηλότερες επιδόσεις από αυτές που η ίδια προβλέπει.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε χθες (23 Φεβρουαρίου) στα 24,42 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v