Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: ”Εξαιρετικά” τα μεγέθη εκτιμούν οι αναλυτές

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές από τα ”εξαιρετικά” και υψηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τιτάν για το 2005, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε αναβαθμίσεις των προβλέψεών τους.

Τιτάν: ”Εξαιρετικά” τα μεγέθη εκτιμούν οι αναλυτές
Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι αναλυτές από τα ”εξαιρετικά” και υψηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τιτάν για το 2005, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε αναβαθμίσεις των προβλέψεών τους.

Η Τιτάν ανακοίνωσε αύξηση 19%, σε ετήσια βάση, για τα καθαρά κέρδη του ομίλου στο 2005, με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών να έχει καταγράψει άνοδο 17%.

”Ισχυρά” εκτιμά η BNP Paribas ότι είναι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τιτάν για το 2005, σύμφωνα με το Dow Jones, που συμπληρώνει ότι ο ξένος οίκος προβλέπει πως η τσιμεντοβιομηχανία ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με δύο προκλήσεις στο μέλλον: από τη μία ο όμιλος χρειάζεται να μεγιστοποιήσει την κατανομή των κεφαλαίων του, ενώ από την άλλη από το 2007-2008 θα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες για τη μείωση των μεταφορικών εξόδων.

”Εξαιρετικά” χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τιτάν για το 2005, ενώ συμπληρώνει πως η διοίκηση του ομίλου έδωσε θετικές προβλέψεις για το μέλλον όσον αφορά στις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου.

Η HSBC εκτιμά πως η Τιτάν θα συνεχίσει τη γεωγραφική της επέκταση, κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως θα αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της για την περίοδο 2006-2008.

Στην παρούσα φάση, πάντως, υπενθυμίζει πως έχει θέσει τη θεωρητική τιμή–στόχο των 36,14 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή της εταιρίας, η οποία εκτιμά πως έχει υποαποδώσει σημαντικά σε σχέση με τον κλάδο σε διεθνές επίπεδο το τελευταίο δίμηνο.

Τη θετική της άποψη για την Τιτάν επαναδιατυπώνει η Eurobank Securities στο πρωινό της report με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου, λόγω της διαφοροποίησης που διέπει τον όμιλο, της ”ισχυρής” του οικονομικής θέσης, αλλά και του υψηλότερου του μέσου όρου ρυθμού ανάπτυξης που καταγράφει.

Η μετοχή της Τιτάν διαπραγματεύεται 14 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2006, συμπληρώνει η Eurobank Securities.

Η Εγνατία Finance, από την πλευρά της, αναφέρει πως τα αποτελέσματα του ομίλου ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά, συμπληρώνοντας ότι είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της, αλλά και της αποτίμησης για τη μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας.

Υπενθυμίζει, ωστόσο, πως στην παρούσα φάση έχει θέσει τη σύσταση ”hold” για τη μετοχή της Τιτάν.

Και η Marfin Analysis, πάντως, ενημερώνει για το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα αποτελέσματα της Τιτάν όσον αφορά στο 2006 (το οποίο προβλέπει ότι θα αποτελέσει μια ακόμη χρονιά-”ρεκόρ”), γεγονός που αναμένεται να αποτυπωθεί και στην αποτίμηση που έχει θέσει για τη μετοχή της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v