Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τα αποτελέσματα τροφοδοτούν την τάση

Θετική παραμένει η ψυχολογία στην αγορά, εκτιμούν οι αναλυτές, οι οποίοι συμπληρώνουν πως την όλη τάση υποστηρίζουν τα ”καλά”, σε γενικές γραμμές, αποτελέσματα του 2005. Ωστόσο, μερίδα των αναλυτών δεν αποκλείει κάποια μεταβλητότα, η οποία και θα οδηγούσε σε συσσώρευση των τιμών. Περιορισμένα τα περιθώρια πτώσης.

ΑΧΕ: Τα αποτελέσματα τροφοδοτούν την τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η ψυχολογία παραμένει θετική στην αγορά, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως όσο οι εταιρίες συνεχίζουν να ανακοινώνουν ”ισχυρά” μεγέθη για το 2005, εμφανίζοντας παράλληλα ξεκάθαρες και υποσχόμενες εκτιμήσεις για το 2006, το περιθώριο πτώσης της αγοράς είναι περιορισμένο.

Αμετάβλητες προβλέπει η Proton Securities ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ξένες αγορές, ενώ σε εγχώριο επίπεδο εκτιμά ότι η ψυχολογία παραμένει θετική λόγω των θετικών, μέχρι στιγμής, αποτελεσμάτων.

Η Proton Securities, παράλληλα, σημειώνει ότι η μετοχή της Τιτάν ενδέχεται να βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σε συνέχεια των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Νέα υψηλά 65 μηνών κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης φτάνοντας στις 4.254 μονάδες, για να κλείσει στις 4.237 μονάδες, αναφέρει η Εγνατία Finance, που συμπληρώνει ότι οι εμπλεκόμενοι με τη Σοφοκλέους έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στα αποτελέσματα χρήσης, τα οποία σε γενικές γραμμές είναι θετικά, υποστηρίζοντας παράλληλα την ψυχολογία.

Σε αυτό το πλαίσιο η Εγνατία Finance εκτιμά πως δεν συντρέχουν λόγοι οι οποίοι και θα δικαιολογούσαν την αναστροφή της τάσης, ωστόσο συμπληρώνει πως είναι πιθανό να καταγραφεί κάποια μεταβλητότητα οδηγώντας την αγορά σε συσσώρευση.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 0,38% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν κινηθεί ανοδικά για μια ακόμη συνεδρίαση και την Εμπορική να ξεχωρίζει καταγράφοντας αύξηση 3,68%, αναφέρει η Marfin Analysis.

Το ενδιαφέρον διατηρήθηκε στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις Γερμανός (4,16%), Εμπορική (3,68%), ΔΕΗ (2,15%) και Τιτάν (2,36%) να καταγράφουν σημαντικά κέρδη, συμπληρώνει η Σίγμα Securities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v