Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα τιμή-στόχος από UBS για Μυτιληναίο

”Ισχυρά” χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα του ομίλου Μυτιληναίου, ενώ επισημαίνουν ιδιαίτερα τις επιδόσεις του Αλουμινίου της Ελλάδος. Κατώτερα του αναμενoμένου τα μεγέθη της ΜΕΤΚΑ, οδηγούν στη μικρή περικοπή της τιμής-στόχου από την Deutsche Bank. Αναβάθμιση τιμής-στόχου από UBS για τον όμιλο. Πώς σχολιάζουν HSBC, Σίγμα, Alpha Finance, Marfin, Εγνατία.

Νέα τιμή-στόχος από UBS για Μυτιληναίο
Εξαιρετικά θετικοί για τα αποτελέσματα και τις προοπτικές του oμίλου Μυτιληναίος και του Αλουμινίου της Ελλάδος εμφανίζονται οι αναλυτές, ενώ κάπως ”μουδιασμένη” είναι η στάση τους έναντι των μεγεθών της ΜΕΤΚΑ.

Στα 31,4 από 28,7 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ομίλου η UBS, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”. Εκτίμηση του οίκου είναι πως η εταιρία μπορεί να αναπτυχθεί σημαντικά κατά την επόμενη τριετία λόγω των στρατηγικών της σχεδίων και των δυναμικών του ισολογισμού της.

Τη σύσταση ”buy” επαναδιατυπώνει για τη ΜΕΤΚΑ η Deutsche Bank, ενώ χαμηλώνει την τιμή-στόχο στα 11,8 από 12,1 ευρώ. Η μείωση της τιμής- στόχου έρχεται ως αποτέλεσμα των αναθεωρήσεων στις εκτιμήσεις του οίκου που περιλαμβάνουν και τις προειδοποιήσεις για χαμηλότερα περιθώρια κέρδους.

”Ισχυρά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ομίλου Μυτιληναίου η HSBC σε ειδικό της report. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει το θετικό των αποτελεσμάτων ακόμη και αν εξαιρεθούν τα κεφαλαιακά κέρδη και τα έκτακτα έσοδα.

Τα αποτελέσματα του Αλουμινίου ήταν καλύτερα του αναμενομένου, ενώ αυτά της ΜΕΤΚΑ ήταν στο χαμηλότερο σημείο των προσδοκιών, κυρίως λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν στα περιθώρια κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2005.

Αναφερόμενη στο conference call, η HSBC τονίζει την ανοδικά αναθεωρημένη πρόβλεψη του 2006 τόσο για τον όμιλο όσο και για το Αλουμίνιο. Χαμηλότερες των εκτιμήσεών της ήταν οι προβλέψεις για τη ΜΕΤΚΑ.

”Ισχυρά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του ομίλου και η Εγνατία, τονίζοντας ότι αυτά ξεπέρασαν τις συγκλίνουσες προβλέψεις, λόγω της απόκτησης του Αλουμινίου και των ισχυρών επιδόσεων της ΜΕΤΚΑ.

Εξαιρετικά ήταν κατά τη Σίγμα τα αποτελέσματα του Μυτιληναίου, αλλά και οι προβλέψεις για τη συνέχεια. Κατά την εκτίμησή της χρηματιστηριακής τα καθαρά κέρδη υπερέβησαν τις προβλέψεις κατά 54%.

Το σημαντικότερο ”μέγεθος” που προέκυψε από τις χθεσινές αναγγελίες της Μυτιληναίος ήταν όχι τα αποτελέσματα αλλά οι προβλέψεις για το μέλλον, αναφέρει η Alpha Finance, η οποία διατηρεί τη σύσταση ”οutperform” για τη μετοχή του ομίλου και θέτει την τιμή- στόχο ”υπό αναθεώρηση”.

Περισσότερες πληροφορίες θα ήθελε να έχει η Marfin αναφορικά με το πώς θα επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι του ομίλου που παρουσιάστηκαν κατά το χθεσινό conference call. Παρά τούτο, η Marfin σκοπεύει να προχωρήσει σύντομα σε σημαντικές ανοδικές αναθεωρήσεις των εκτίμησέων της για Αλουμίνιον της Ελλάδας και κατ’ επέκταση για το Μυτιληναίο.



Η Μυτιληναίος ανακοίνωσε χθες ισχυρή αύξηση της τάξης του 512,2% στην καθαρή κερδοφορία του ομίλου, αγγίζοντας τα 74 εκατ. ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένης της υπεραξίας των 138 εκατ. ευρώ από το Αλουμίνιον της Ελλάδος), έναντι 12 εκατ. ευρώ το 2004.

Η μετοχή της Μυτιληναίος ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση στα 26,30 ευρώ, της ΜΕΤΚΑ στα 11,02 ευρώ και της Αλουμίνιον της Ελλάδος στα 39,48 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v