Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Διατηρείται η ανάπτυξη λένε οι αναλυτές

Στην ενδυνάμωση της παρουσίας της Jumbo, στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των προσφερόμενων προϊόντων, στο δίκτυο καταστημάτων, στα μειωμένα μεταφορικά έξοδα, αναφέρονται μεταξύ άλλων οι αναλυτές σχολιάζοντας τα μεγέθη α’ εξαμήνου χρήσης της Jumbo. Τι λένε Citigroup, Alpha Finance, HSBC, Marfin Analysis, Εγνατία Finance, Proton.

Jumbo: Διατηρείται η ανάπτυξη λένε οι αναλυτές
Υψηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η Jumbo για το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης (1/7/2005-31/12/2005).

H Jumbo ανακοίνωσε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 19,62% (στα 166,8 εκατ. ευρώ) και ενίσχυση στα κέρδη μετά από φόρους κατά 35,26% στα 28 εκατ. ευρώ έναντι των 20,7 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Οι αναλυτές αναφέρονται στην ενδυνάμωση της παρουσίας της Jumbo, στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των προσφερόμενων προϊόντων, αλλά και στο γεγονός ότι η εταιρία κατάφερε να μειώσει τα μεταφορικά έξοδα παρά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Ειδικότερα, η HSBC σε σχετικό της report αναφέρει πως η Jumbo ανακοίνωσε ”ισχυρά” μεγέθη τα οποία αποτυπώνουν την ενδυνάμωση της παρουσίας της έναντι του ανταγωνισμού, την κεφαλαιοποίηση της αναγνωρισιμότητας του ονόματός της, την τεχνογνωσία που διαθέτει, καθώς και το σωστά κατανεμημένο δίκτυο καταστημάτων.

”Η εταιρία καταφέρνει να διατηρήσει την αναπτυξιακή της πορεία σε μια σχετικά στατική αγορά, παραμένοντας καινοτομική, διευρύνοντας παράλληλα το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της” σημειώνει η HSBC.

Η HSBC συμπληρώνει πως θα αναπροσαρμόσει τις εκτιμήσεις της, ενώ υπενθυμίζει πως έχει θέσει τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της Jumbo.

Η Citigroup στο Greek Filter χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Jumbo υψηλότερα των προβλέψεων, ενώ ξεχωριστή αναφορά πραγματοποιεί για το περιθώριο κέρδους της εισηγμένης. Παράλληλα τονίζει ότι στο α΄ οικονομικό της εξάμηνο η Jumbo έχει καταγράψει το 85% των κερδών της περσινής οικονομικής χρήσης.

Παράλληλα χαρακτηρίζει συντηρητικές τις εκτιμήσεις για αύξηση 25% στα καθαρά κέρδη της εταιρίας, το υπόλοιπο οικονομικό έτος της Jumbo.

Η Alpha Finance σημειώνει πως η Jumbo κατάφερε να ενισχύσει τα έσοδά της, αυξάνοντας ταυτόχρονα την κερδοφορία εν μέσω διατήρησης του κόστους.

Επίσης, προσθέτει ότι η εταιρία επωφελήθηκε από την αμελητέα ανατίμηση του γουάν, ενώ επισημαίνει πως τα μεταφορικά έξοδα υποχώρησαν παρά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Η Marfin Analysis επισημαίνει ότι το β’ τρίμηνο εταιρικής χρήσης της Jumbo περιλαμβάνει την περίοδο των Χριστουγέννων και είναι ιστορικά το πιο δυνατό της εταιρείας, καθώς συμβάλλει στο 30% των συνολικών πωλήσεων.

Υψηλότερα των προβλέψεων, σε επίπεδο EBITDA και κερδοφορίας, κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου χρήσης της Jumbo σύμφωνα με την Proton Securities η οποία σημειώνει πως θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της για την εταιρική χρήση 2005-2006.

Η Εγνατία Finance σε ξεχωριστή ανάλυση (23/02) χαρακτηρίζει αποτελέσματα της Jumbo υψηλότερα των προβλέψεων, ενώ διατηρεί την τιμή – στόχο των 13 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

H εταιρία διατήρησε την παράδοση να εκπλήσσει ευχάριστα την αγορά, μέσω των αποτελεσμάτων της, υπογραμμίζουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v