Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CosmΟΤΕ: Αύξηση 8% στα κέρδη αναμένουν οι αναλυτές

Αύξηση στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της τάξης του 8% αναμένεται να εμφανίσει η CosmΟΤΕ για το 2005, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Bloomberg. Οι αναλυτές τοποθετούν τα κέρδη στα 332,4 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπουν αύξηση 13% για τα έσοδα του ομίλου.

CosmΟΤΕ: Αύξηση 8% στα κέρδη αναμένουν οι αναλυτές
Αύξηση στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της τάξης του 8% αναμένεται να εμφανίσει η CosmΟΤΕ για το 2005, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Bloomberg.

Ειδικότερα, οι αναλυτές εκτιμούν πως τα καθαρά κέρδη για τον όμιλο της CosmΟΤΕ αναμένεται να φτάσουν στο σύνολο του 2005 στα 332,4 εκατ. ευρώ.

Για τα EBITDA προβλέπουν αύξηση 13%, καθώς τα τοποθετούν στα 765,5 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να παρουσιάζουν αντίστοιχο ρυθμό ανάπτυξης (13%) διαμορφούμενα στα 1,8 δισ. ευρώ.

Η Eurobank Securities επισημαίνει πως τα αποτελέσματα του 2005 δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα του 2004, λόγω των επιδράσεων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (στο 2004), αλλά και λόγω της ενοποίησης των στοιχείων ενεργητικού του ΟΤΕ από το τρίτο τρίμηνο του 2005.

Εξάλλου, η HSBC αναφέρεται στην υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Vodafone και της Mobiltel, σύμφωνα με την οποία η Mobiltel θα ”πουλάει” τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (και κυρίως Vodafone Live) μέσω του δικτύου της.

Ο οίκος εκτιμά πως η εν λόγω συμφωνία δεν αναμένεται να αποτελέσει σε καμία περίπτωση απειλή στο αναπτυξιακό momentum που καταγράφει η θυγατρική της CosmΟΤΕ, Globul, στην πολλά υποσχόμενη βουλγαρική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v