Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Αύξηση τιμών από Citigroup - Deutsche Bank

Νέα αυξημένη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, στα 34 ευρώ, έθεσε η Citigroup, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”, ενώ σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της τράπεζας, στα 36,50 ευρώ, προχώρησε και η Deutsche Bank. Διατηρεί τα 38 ευρώ η Π&Κ.

Alpha: Αύξηση τιμών από Citigroup - Deutsche Bank
Νέα αυξημένη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, στα 34 ευρώ, από τα 31 ευρώ πριν, έθεσε η Citigroup, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”.

Εξάλλου, σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της τράπεζας, στα 36,50 ευρώ, από τα 35 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε και η Deutsche Bank.

Την τιμή-στόχο των 32,5 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” επαναδιατυπώνει η Merrill Lynch για τη μετοχή της Alpha Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου, όπου εκτιμά πως τα μεγέθη 2005 του ομίλου ήταν μεν ”ισχυρά”, ανάλογα, όμως, των προβλέψεων.

Την τιμή-στόχο των 38 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” διατηρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Alpha Bank, όπως αναφέρει σε σχετική έκθεσή της με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου και τίτλο ”Ισχυρά αποτελέσματα σύμφωνα με τις προβλέψεις”.

Αμετάβλητη στα 36,3 ευρώ διατηρεί η Εγνατία Finance (σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου) την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, σημειώνοντας πως καθώς η τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 18% από τα τρέχοντα επίπεδα, διατηρεί ταυτόχρονα τη σύσταση ”buy”.

Ειδικότερα, η Citigroup σε έκθεσή της (22/2) προχώρησε παράλληλα σε αύξηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της Alpha Bank για το 2007 στα 2,49 ευρώ, από τα 2,47 ευρώ πριν.

Επίσης, ο ξένος οίκος σημειώνει πως τα μεγέθη δ΄ τριμήνου που ανακοίνωσε η Alpha Bank προσδίδουν ένα αισιόδοξο outlook για την κερδοφορία του ομίλου από τις αγορές της ΝΑ Ευρώπης τα ερχόμενα χρόνια.

Παράλληλα τονίζει την υψηλότερη των εκτιμήσεων μείωση στα κόστη της τράπεζας.

H Deutsche Bank αναβαθμίζει υψηλότερα τις προβλέψεις για την κερδοφορία της τράπεζας το τρέχον έτος και το 2007. Ειδικότερα τα ΕPS της Alpha Bank εκτιμώνται στα 2,06 ευρώ το 2006 και στα 2,52 ευρώ για το 2007.

Επιπρόσθετα ο διεθνής οίκος εκφράζει την έκπληξή του για το υψηλότερο των προβλέψεών του μέρισμα που θα διανείμει η τράπεζα.

Από την πλευρά της η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εξηγεί πως διατηρεί τη σύσταση καθώς και την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank εν όψει της ”αξιόπιστης” στρατηγικής προς τα καταναλωτικά δάνεια, των σταθερών –σε γενικές γραμμές– περιθωρίων δανείων, των συνεχιζόμενων προσπαθειών για έλεγχο του κόστους, αλλά και της ενισχυμένης παρουσίας στην αγορά της ΝΑ Ευρώπης.

”Εκτιμούμε πως η μετοχή διαπραγματεύεται ελκυστικά 13 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007 και με discount σε σχέση με τον κλάδο”, προσθέτει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v