Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Ισχυρές οι προοπτικές ανάπτυξης των τραπεζών

O τραπεζικός κλάδος διατηρεί τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης τονίζει η Π&Κ στο εβδομαδιαίο report με τίτλο ”Οι ελληνικές τράπεζες ανακοινώνουν αποτελέσματα”. ”Πέρα από τις τράπεζες διακρίνουμε ευκαιρίες στον ΟΤΕ και την 3Ε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και σε Intralot, Jumbo και ΕΧΑΕ στην μεσαία κεφαλαιοποίηση” τονίζει η Π&Κ.

Π&Κ: Ισχυρές οι προοπτικές ανάπτυξης των τραπεζών
O τραπεζικός κλάδος διατηρεί τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης τονίζει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report (22/02) με τίτλο ”Οι ελληνικές τράπεζες ανακοινώνουν αποτελέσματα”.

Μάλιστα η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ως μια αξιοσημείωτη έκπληξη τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τονίζει την μείωση των δαπανών στην περίπτωση της Alpha Bank, της 3Ε και της ΕΧΑΕ.

”Πέρα από τις τράπεζες διακρίνουμε ευκαιρίες στον ΟΤΕ και την 3Ε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και σε Intralot, Jumbo και ΕΧΑΕ στην μεσαία κεφαλαιοποίηση” τονίζουν οι αναλυτές της Π&Κ.

Στο ”προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό” της διατηρεί την έκθεσή 85% σε μετοχές εκ των οποίων το 40% αποτελείται από ευρωπαϊκούς τίτλους.

Παράλληλα ξεχωρίζει τις σημαντικότερες εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας. Παραμένει θετική για την Eurobank χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα της τράπεζας ανάλογα των προβλέψεων.

Για την 3Ε βλέπει θετικές προοπτικές, ενώ για την ΕΧΑΕ υπογραμμίζει ότι τα αποτελέσματα 2005 ήταν ελαφρώς υψηλότερα των προσδοκιών.

Σε ό,τι αφορά τα ΕΛΠΕ τονίζει ότι οι υψηλές πετρελαϊκές τιμές και τα περιθώρια διύλισης στήριξαν τα αποτελέσματα έτους, ενώ επισημαίνει ότι οι προοπτικές της εταιρίας εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό από τα περιθώρια διύλισης.

Για την Τράπεζα Πειραιώς κρίνει υψηλότερα του αναμενόμενου τα μεγέθη 2005, ενώ για την Alpha τονίζει τον περιορισμό στα κόστη. Αναφορικά με τον Fourlis η χρηματιστηριακή τονίζει πως θα αναβαθμίσει υψηλότερα τις προβλέψεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v