Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Αύξηση κερδών 153,9% αναμένουν οι αναλυτές

Εντυπωσιακή αύξηση 153,9% στα καθαρά κέρδη εκτιμούν 7 αναλυτές ότι θα εμφανίσει ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας για το 2005, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε το Euro2day.gr NewsWire. Θετικές προβλέψεις για τα καθαρά έσοδα από τόκους, αλλά και για μειωμένα λειτουργικά έξοδα.

Εθνική: Αύξηση κερδών 153,9% αναμένουν οι αναλυτές
Εντυπωσιακή αύξηση 153,9% στα καθαρά κέρδη εκτιμούν 7 αναλυτές ότι θα εμφανίσει ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας για το 2005, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε το Euro2day.gr NewsWire.

Η Εθνική Τράπεζα θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2005 την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Με βάση τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Εθνικής θα φτάσουν στο σύνολο της χρήσης στα 720,7 εκατ. ευρώ. Το εύρος των προβλέψεων για τα κέρδη της Εθνικής κινήθηκε μεταξύ 699 εκατ. ευρώ - 742,4 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 283,8 εκατ. ευρώ του 2004.

Η πλειονότητα των αναλυτών επεσήμανε πως αναμένει μια ακόμη ”εντυπωσιακή χρονιά” από τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, η οποία και εκτιμούν ότι έχει υποβοηθηθεί από τα φορολογικά οφέλη που έχει δημιουργήσει η απορρόφηση θυγατρικών, ενώ επίσης εκτιμούν ότι θα είναι και μια ”ανθηρή” χρονιά όσον αφορά στην εγχώρια αγορά χορηγήσεων.

Επίσης, οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν ”ισχυρή” ανάπτυξη στα καθαρά έσοδα από τόκους, ενώ από την άλλη αναμένουν θετικές επιδράσεις από τα μειωμένα λειτουργικά έξοδα. Ορισμένοι δε ανέφεραν ότι ενδέχεται να υπάρξουν εκπλήξεις από τα ”ισχυρά” έσοδα προερχόμενα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Για το σύνολο του έτους τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση της τάξης του 16,5%, διαμορφούμενα στα 1,66 δισ. ευρώ.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι: Alpha Finance, Eurobank Securities, Eurocorp Securities, HSBC-Pantelakis Securities, Marfin Analysis, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ και Proton Securities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v