Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: ”Ισχυρά” τα μεγέθη λένε οι αναλυτές

”Ισχυρά” και ανάλογα των προσδοκιών χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alpha Bank για το 2005, ενώ μερίδα αυτών εκτιμά πως από τα μεγέθη της παρελθούσας χρήσης προκύπτει ότι η τράπεζα έχει ανακτήσει το αναπτυξιακό της momentum. Πώς σχολιάζουν Merrill Lynch, Eurobank Sec, HSBC, Proton και Σίγμα.

Alpha Bank: ”Ισχυρά” τα μεγέθη λένε οι αναλυτές
”Ισχυρά” και ανάλογα των προσδοκιών χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alpha Bank για το 2005, ενώ μερίδα αυτών εκτιμά πως από τα μεγέθη της παρελθούσας χρήσης προκύπτει ότι η τράπεζα έχει ανακτήσει το αναπτυξιακό της momentum.

Η Alpha Bank ανακοίνωσε σήμερα το πρωί αύξηση 23% στα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου, τα οποία ανήλθαν στα 502,2 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση 21,4% - 22,6%.

Η Merrill Lynch χαρακτηρίζει τα μεγέθη της Alpha Bank ανάλογα των εκτιμήσεων, διατηρεί τη σύσταση ”neutral”, ενώ αναφέρει ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην τιμή–στόχο των 32,5 ευρώ.

Ο διεθνής οίκος τονίζει τη μείωση στα λειτουργικά κόστη, υπογραμμίζοντας πως θα αναπροσαρμόσει ελαφρώς τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή. Στην έκθεση με τίτλο ”Solid 4Q Result” (22/2) τα EPS 2006 προβλέπονται στα 2,03 ευρώ και τα EPS 2007 στα 2,28 ευρώ.

H Σίγμα Securities χαρακτηρίζει ”ισχυρά” τα μεγέθη της Alpha Bank, συμπληρώνοντας πως κινήθηκαν βάσει των εκτιμήσεων. Επίσης, σημειώνει ότι η μετοχή της τράπεζας διαπραγματεύεται με discount σε σχέση με τους υπόλοιπους ελληνικούς τραπεζικούς τίτλους, γεγονός το οποίο, εν μέρει, δικαιολογείται από το ότι καταγράφει ρυθμό ανάπτυξης χαμηλότερο του μέσου όρου, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Παράλληλα, η Σίγμα Securities αναφέρει πως από τα μεγέθη του 2005 προκύπτει ότι η Αlpha Bank έχει ανακτήσει το αναπτυξιακό της momentum (ικανοποιητικούς όγκους χορηγήσεων), ενώ επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”outperform” και την τιμή-στόχο των 33,1 ευρώ (μέχρι το τέλος του 2006).

Ανάλογα των προσδοκιών κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η Alpha Bank, αναφέρει η Eurobank Securities, η οποία συμπληρώνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσει τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα το ομίλου.

Ωστόσο, συμπληρώνει πως θα εκδώσει σχετική ανάλυση μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τη διοίκηση, η οποία πραγματοποιείται σήμερα το πρωί.

”Ισχυρά” και ανάλογα των προβλέψεων χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alpha Bank για το 2005, ενώ υπενθυμίζει πως έχει θέσει τη θεωρητική τιμή-στόχο των 31,80 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της τράπεζας.

”Ικανοποιητικά” και οριακά υψηλότερα των προβλέψεών της εκτιμά η Proton Securities πως ήταν τα αποτελέσματα της Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v