Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Νέες τιμές-στόχοι από Έλληνες και ξένους

Στα 27 από 22,5 ευρώ αναθεωρεί η Citigroup την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς (”buy”), ενώ στα 32 από 28 η JP Morgan (”overweight”). Παράλληλα, στα 30 από τα 25 ευρώ αυξάνει την τιμή- στόχο η Π&Κ, διατηρώντας τη σύσταση ”οverweight”, στα 26,2 ευρώ, από τα 21,80 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Εγνατία, αναβαθμίζοντας σε ”buy”. Στα 28,5 ευρώ αυξάνει η Proton.

Πειραιώς: Νέες τιμές-στόχοι από Έλληνες και ξένους
Σε αύξηση των τιμών - στόχων για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησαν οι Citigroup, JP Morgan, Π&Κ, Εγνατία Finance και Proton μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τράπεζα για το 2005.

Συγκεκριμένα, στα 27 από 22,5 ευρώ αναθεωρεί η Citigroup την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς (”buy”), ενώ στα 32 από 28 η JP Morgan (”overweight”).

Παράλληλα, στα 30 από τα 25 ευρώ αυξάνει την τιμή- στόχο η Π&Κ, διατηρώντας τη σύσταση ”οverweight”, ενώ στα 26,2 ευρώ, από τα 21,80 ευρώ ανεβάζει τη ”δίκαιη” τιμή η Εγνατία, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα σε ”buy”. Στα 28,5 ευρώ αυξάνει την τιμή η Proton.

Ειδικότερα, στην έκθεσή της με τίτλο ”Εντυπωσιακά αποτελέσματα και πολύ ευοίωνες προοπτικές”, η Citigroup εστιάζει στην έκθεσή της στο πολύ ισχυρό δ΄ τρίμηνο της Πειραιώς και στις εντυπωσιακές προοπτικές τριετίας.

Την ίδια στιγμή, και σύμφωνα με το Dow Jones, η JP Morgan αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς του 2006 στα 1,45 ευρώ, από τα 1,36 ευρώ και για το 2007 στα 1,90 ευρώ, από τα 1,78 ευρώ προηγουμένως.

Ο ξένος οίκος επισημαίνει ότι η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς παραμένει υποτιμημένη, ενώ επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”overweight”.

Η Π&Κ αύξησε σημαντικά τις προβλέψεις της για το διάστημα έως το 2008 λόγω των ισχυρότερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων και των θετικών σχολίων από τη διοίκηση, της οποίας οι στόχοι αντιστοιχούν σε καθαρά κέρδη υπεράνω των 515 εκατ. ευρώ έως το 2008.

Για τα καθαρά κέρδη οι προβλέψεις αναθεωρήθηκαν κατά 55% στο 2006 και κατά 28% στο 2007. Κατά την εκτίμηση της Π&Κ η τράπεζα παραμένει ελκυστικά αποτιμημένη με discount έναντι του κλάδου.

Η χρηματιστηριακή αναθεώρησε την τιμή-στόχο στα 30 από τα 25 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”οverweight”.

Σε αύξηση της ”δίκαιης” τιμής για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε και η Εγνατία Finance η οποία σε έκθεσή της με ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου και τίτλο ”Τα πολύ ισχυρά κέρδη του 2005 και οι υψηλότερες των εκτιμήσεων προβλέψεις οδηγούν σε ανοδική αναβάθμιση”.

Ειδικότερα, η νέα ”δίκαιη” τιμή διαμορφώθηκε στα 26,2 ευρώ, από τα 21,80 ευρώ προηγουμένως, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή αναβάθμισε τη σύσταση σε ”buy” από ”accumulate”.

Από την πλευρά της η Proton Xρηματιστηριακή αυξάνει στα 28,5 ευρώ την τιμή – στόχο, από 24 ευρώ πριν, για τη μετοχή της τράπεζας, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”. Η νέα τιμή συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 29%.

Xαρακτηρίζει τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της τράπεζας εντυπωσιακά, ενώ προβλέπει καθαρά κέρδη 336 εκατ. ευρώ το 2006 και 375,5 εκατ. ευρώ το 2007. Τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπεται να ανέλθουν στα 1,57 ευρώ το 2006 και στα 1,75 ευρώ το 2007.

Η Eurobank Sec. σε ξεχωριστή ανάλυση (21/02) διατηρεί τη σύσταση ”outperform” τονίζοντας πως τα μεγέθη υπερέβησαν τις προσδοκίες τόσο σε οργανικό όσο και μη οργανικό επίπεδο.

Η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει υψηλότερα κατά 5% και 31% τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή 2006 και 2007 αντίστοιχα. Τα EPS 2006 προβλέπονται στα 1,55 ευρώ και τα EPS 2007 στα 1,88 ευρώ.

Εξάλλου, τα υπεράνω των προβλέψεων αποτελέσματα της Πειραιώς επισημαίνουν στα πρωινά τους reports οι χρηματιστηριακές.

Η ΑΤΕ Χρηματιστηριακή με σχετική της ανάλυση (22 Φεβρουαρίου) ενημερώνει ότι με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την χρήση του 2005 αλλά και ύστερα από τις νέες προβλέψεις και στόχους της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς για την επόμενη τριετία σκοπεύει να προβεί σε αναθεώρηση προς τα επάνω τόσο των προβλέψεών της για τα κέρδη των επόμενων χρήσεων όσο και της δίκαιης αποτίμησης της μετοχής.

Επισημαίνει πάντως πως τα αποτελέσματα 2005 που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Κατά την Alpha Finance ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν οι επιθετικοί οικονομικοί στόχοι της διοίκησης για τα έτη 2006-2008, που μπορούν να συνοψιστούν στα εξής: Τουλάχιστον 25% μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης στα κέρδη ανά μετοχή των ετών αυτών, αύξηση του ROE τουλάχιστον κατά μία μονάδα έως το 2008, λόγος κόστος/έσοδα χαμηλότερος από 50% έως το 2008 και λόγος μη εξυπηρετούμενων δανείων προς συνολικό δανεισμό σε κάτω του 2,5% έως το 2007.

Τα αποτελέσματα, ακόμα και αν ”αφαιρεθεί” η σημαντική επίπτωση απο τα υψηλά κέρδη μη βασικών δραστηριοτήτων, είναι ισχυρά και μάλλον θα ικανοποιήσουν τους επενδυτές, αναφέρει η Eurobank Securities, η οποία αναμένει την υπεραπόδοση της μετοχής.



Η Marfin αποδίδει την κατά 29% υπέρβαση των συγκλινουσών εκτιμήσεων σε επίπεδο κερδών της Πειραιώς σε τρεις βασικούς παράγοντες: στα υψηλότερα του αναμενομένου κέρδη από επενδεδυμένους τίτλους, στις χαμηλότερες των εκτιμήσεων προβλέψεις, που αποδίδονται στη σταθεροποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και στη χαμηλότερη των προβλέψεων φορολογία. Η Marfin προαναγγέλλει την αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή.

Συνολικά, τα έσοδα από τραπεζικές εργασίες ήταν ισχυρά, επισημαίνει σε ανάλυσή της η HSBC, ενώ προβλέπει πως θα συνεχίσουν να αυξάνονται σημαντικά λόγω της επιθετικής επέκτασης σε επίπεδο υποκαταστημάτων.

Αν εξαιρέσουμε την επίδραση της φορολογίας, τις χαμηλότερες προβλέψεις και τα εξαιρετικά υψηλά έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, τα αποτελέσματα ”δεν ήταν και τόσο εντυπωσιακά”, αναφέρει η HSBC. Κατά την εκτίμηση της χρηματιστηριακής οι στόχοι της κερδοφορίας της Πειραιώς σχετίζονται με κέρδη από τραπεζικές δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v