Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάση από τα μεγέθη των Alpha Bank - Πειραιώς

Σε υπεραπόδοση εκτιμούν οι αναλύτες πως θα οδηγηθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση η Σοφοκλέους, λόγω των ”ισχυρών” αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν οι Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς για το 2005, τα οποία και δίνουν τον τόνο για το σύνολο του τραπεζικού κλάδου.

ΑΧΕ: Τάση από τα μεγέθη των Alpha Bank - Πειραιώς
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θα διατηρήσει τα κέρδη της η αγορά, εκτιμά η Marfin Analysis, η οποία επισημαίνει παράλληλα τα ”ισχυρά” μεγέθη χρήσης των Τράπεζας Πειραιώς και Alpha Bank.

Χαμηλότερα εκτιμά η Proton Securities πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από τις χθεσινές απώλειες στη Wall, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους προβλέπει ότι θα οδηγηθεί σε υπεραπόδοση λόγω των καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν οι Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.

Η ψυχολογία στη Σοφοκλέους παραμένει θετική αφενός εν τω μέσω των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων για το 2005 και αφετέρου λόγω των προσδοκιών για αυξημένη δραστηριότητα στον τομέα των εξαγορών και των συγχωνεύσεων, και δη στον τραπεζικό κλάδο, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η χρηματιστηριακή προσθέτει ότι η αγορά έχει ανακτήσει ισχυρό ”momentum” και κατά συνέπεια περαιτέρω κέρδη σε έναν αριθμό μετοχών, αν και επισημαίνει ότι δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί μεταβλητότητα στα τρέχοντα ”υψηλά επίπεδα”.

Η Εγνατία Finance σημειώνει επίσης πως τα μεγέθη των Alpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς θα δώσουν τον τόνο για το σύνολο του τραπεζικού κλάδου.

Θετικό momentum για το σύνολο του τραπεζικού κλάδου εκτιμά η Σίγμα Securities πως δημιουργούν τα ”ισχυρά” μεγέθη χρήσης που ανακοίνωσε χθες ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Τα νέα υψηλά πενταετίας, η θετική ψυχολογία και οι ανώτερες των εκτιµήσεων κερδοφορίες των Ελλ. Πετρελαίων, της Alpha Bank και της Τρ. Πειραιώς αναµένεται και σήµερα να διατηρήσουν την εικόνα ανόδου στην χρηµατιστηριακή αγορά, εκτιμά η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Τι έγινε χθες: Σε υπεραπόδοση οδηγήθηκε χθες η Σοφοκλέους λόγω των προσδοκιών για ισχυρά αποτελέσματα, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει αύξηση 0,80%, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς ήταν καλύτερα του αναμενομένου, ενώ παράλληλα αναφέρει πως ”ισχυρά” ήταν και τα μεγέθη της Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v