Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Στα 20 ευρώ η τιμή-στόχος από Credit Suisse

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 20 ευρώ, από τα 18 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”, προχώρησε η Credit Suisse, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 20 Φεβρουαρίου όπου παραθέτει τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του Οργανισμού. Τι προβλέπει για τα μεγέθη η Goldman Sachs.

ΟΤΕ: Στα 20 ευρώ η τιμή-στόχος από Credit Suisse
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 20 ευρώ, από τα 18 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”, προχώρησε η Credit Suisse, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 20 Φεβρουαρίου όπου παραθέτει τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του Οργανισμού.

Ο ξένος οίκος σημειώνει πως ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων χρήσης (ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει τα μεγέθη για το 2005 στις 27 Φεβρουαρίου) προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψέων του.

Ειδικότερα, σημειώνει πως οι προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών του Οργανισμού θα φτάσει στα 5,46 δισ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 1,7% λόγω της ανάπτυξης της κινητής τηλεφωνίας στο εξωτερικό, με τα

EBITDA να παραμένουν αμετάβλητα στα 1,04 δισ. ευρώ και με ζημίες ύψους 361,7 εκατ. ευρώ λόγω των υψηλότερων δικαιωμάτων μειοψηφίας.

Επίσης, η Credit Suisse αναφέρει πως αύξησε τις προβλέψεις της για τον κύκλο εργασιών του 2006 κατά 1,9%, στα 5,63 δισ. ευρώ, καθώς έχει συμπεριλάβει και τις δραστηριότητες των εταιριών κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία, ενώ την ίδια στιγμή μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα EBITDA της ίδιας χρήσης κατά 1,1%, στα 2,17 δισ. ευρώ, ενώ μείωσε και τις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη κατά 29,7% στα 386,7 εκατ. ευρώ λόγω των υψηλότερων δικαιωμάτων μειοψηφίας.

Εξάλλου, ζημιές 253 εκατ. ευρώ αναμένει η Golman Sachs να εμφανίσει ο ΟΤΕ στο 2005, σύμφωνα με report της με σημερινή ημερομηνία. Ο οίκος εκτιμά ότι τα EBITDa του Οργανισμού θα διαμορφωθούν στα 1,014 δισ. ευρώ και οι πωλήσεις στα 5,41 δισ. ευρώ.

Η Goldman Sachs αναφέρει πως μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα μεγέθη, έχει η αναγγελία του business plan του ΟΤΕ για τα έτη 2006- 2008, ενώ επισημαίνει πως ο επικεφαλής του Οργανισμού, Π. Βουρλούμης έχει ήδη κάνει σημαντική πρόοδο στην μείωση του προσωπικού.

Η Goldman Sachs διατηρεί τη σύστασή της για τη μετοχή σε ”outperform”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v