Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Ζημιές λόγω εθελουσίας αναμένουν οι αναλυτές

Το κόστος της εθελουσίας εξόδου των εργαζομένων του ΟΤΕ θα συντελέσει στην καταγραφή ζημιών στα επίπεδα των 258,4 εκατ. ευρώ το 2005, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση που οργάνωσε το euro2day.gr. Οι ενοποιημένες πωλήσεις προβλέπεται να ανέλθουν στα 5,41 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,6%.

OTE: Ζημιές λόγω εθελουσίας αναμένουν οι αναλυτές
Αύξηση 4,6% θα σημειώσουν οι ενοποιημένες πωλήσεις 2005 του ΟΤΕ, διαμορφούμενες στα 5,41 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση που οργάνωσε το euro2day.gr Newswire. To εύρος των προβλέψεων κυμάνθηκε μεταξύ 5,37 και 5,46 δισ. ευρώ.

Εκτιμήσεις παρείχαν οι χρηματιστηριακές: Eurobank Sec., Eγνατία Finance, HSBC, Marfin Analysis, Εurocorp και Proton.

Oι περισσότεροι αναλυτές υπογράμμιζαν ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις θα ενισχύονταν λόγω της Cosmote, ενώ μερίδα εξ αυτών σχολίαζε ότι το κομμάτι της σταθερής τηλεφωνίας θα παραμείνει αδύναμο.

Οι χρηματιστηριακές τόνιζαν πως τόσο τα EBITDA όσο και τα καθαρά κέρδη θα επιβαρυνθούν από το κόστος της εθελουσίας εξόδου (VRS), ύψους 940 εκατ. ευρώ περίπου. Παράλληλα αναμένουν πως η αποχώρηση 5.750 υπαλλήλων θα συντελέσει στην εξοικονόμηση για τον Οργανισμό 300 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 1,09 δισ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 1,07 και 1,12 δισ. ευρώ. Ωστόσο αν δεν συμπεριληφθούν τα κόστη της εθελουσίας εκτιμάται μια σημαντική βελτίωση του περιθωρίου EBITDA.

Οι καθαρές ζημίες του ΟΤΕ προβλέπονται στα 258,4 εκατ. ευρώ, με τον πιο αισιόδοξο αναλυτή να προβλέπει ζημίες 217 εκατ. ευρώ και τον πιο απαισιόδοξο ζημίες 299,8 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με το δ΄ τρίμηνο προβλέπονται καθαρά κέρδη, ενοποιημένες πωλήσεις και EBITDA ύψους 72,8 εκ. ευρώ, 1,34 δισ. ευρώ και 490,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.. Σύμφωνα με τους αναλυτές τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου του ΟΤΕ θα παραμείνουν ισχυρά.

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει αποτελέσματα έτους στις 27 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v