Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Πειραιώς: Αύξηση κερδών αναμένουν 10 αναλυτές

Η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 56,5% των ενοποιημένων καθαρών κερδών της για το 2005, χάρη στην αισθητή αύξηση των χορηγήσεων στους κλάδους στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης, σύμφωνα με το μέσο όρο των εκτιμήσεων 10 αναλυτών που μετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τρ. Πειραιώς: Αύξηση κερδών αναμένουν 10 αναλυτές
Η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 56,5% των ενοποιημένων καθαρών κερδών της για το 2005, χάρη στην αισθητή αύξηση των χορηγήσεων στους κλάδους στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων 10 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, η Πειραιώς θα ανακοινώσει ενοποιημένα καθαρά κέρδη ύψους 199,21 εκατ. ευρώ.

Η Πειραιώς θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου.

”Η στρατηγική στροφή της τράπεζας τα τελευταία έτη στις περισσότερο κερδοφόρες χορηγήσεις λιανικής τραπεζικής και ιδιαίτερα στην στεγαστική πίστη οδηγεί σε αυτή την αύξηση των κερδών της”, είπε ο Ηλίας Λάζαρης, αναλυτής στην Artion Xρηματιστηριακή.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αύξηση στις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων της Πειραιώς θα ξεπεράσει ελαφρά το 50% λόγω της ισχυρής ζήτησης τους τελευταίους μήνες του 2005, που προκλήθηκε από τις επικείμενες αλλαγές στην φορολογία των ακινήτων από τις αρχές του 2006.

Τα καθαρά έσοδα τόκων του ομίλου αναμένεται να διαμορφωθούν στα 539 εκατ. ευρώ με τα καταναλωτικά δάνεια να σημειώνουν αύξηση 40%, είπαν οι αναλυτές.

Τα αποτελέσματα του ομίλου θα επηρεάσουν οριακά οι εξαγορές τριών μικρών τραπεζικών ιδρυμάτων στις οποίες προχώρησε η Πειραιώς το 2005, της βουλγαρικής Eurobank, της σερβικής Atlas Bank και της αιγυπτιακής ECB.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ομίλου στο δ’ τρίμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν στα 68,5 εκατ. ευρώ έναντι 35,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2004.

Η μετοχή της Πειραιώς διαπραγματεύεται με P/Ε στο 22 συγκριτικά με το 17 των ανταγωνιστών της στις χώρες της ευρωζώνης.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Eθνική Χρηματιστηριακή, Σίγμα Χρηματιστηριακή, Πήγασος Χρηματιστηριακή, Eurocorp Χρηματιστηριακή, Π&Κ Χρηματιστηριακή, Εγνατία Finance, UBS, Citigroup, Alpha Finance, EFG Eurobank Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v