Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Αύξηση 21% στα κέρδη ”βλέπουν” 11 αναλυτές

H Alpha Bank, η 2η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα βάσει ενεργητικού, αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 21% των ενοποιημένων καθαρών κερδών της για το 2005, χάρη στην υψηλή ζήτηση για στεγαστικά δάνεια, καθώς και στις ενισχυόμενες δραστηριότητες στα Βαλκάνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις 11 αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters.

Alpha: Αύξηση 21% στα κέρδη ”βλέπουν” 11 αναλυτές
H Alpha Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα βάσει ενεργητικού, αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 21% των ενοποιημένων καθαρών κερδών της για το 2005, χάρη στην υψηλή ζήτηση για στεγαστικά δάνεια, καθώς και στις ενισχυόμενες δραστηριότητες στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων 11 αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, η Alpha Bank αναμένεται να ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 493,7 εκατ. ευρώ έναντι 408 εκατ. ευρώ το 2004.

Τα καθαρά έσοδα τόκων προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 1,22 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 15,8%, σε ετήσια βάση.

Η Αlpha θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά την Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Αναλυτές δήλωσαν ότι η Alpha ωφελήθηκε σημαντικά από την κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για στεγαστικά δάνεια στο τέλος του 2005.

Τα στεγαστικά δάνεια εκτοξεύθηκαν τους τελευταίους μήνες πέρυσι, καθώς οι αγοραστές επιτάχυναν την αγορά κατοικίας για να προλάβουν την επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα από τις αρχές του έτους.

”Η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια στον κλάδο σημείωσε ρεκόρ όλων των εποχών το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου. Η Alpha, νούμερο 2 στην στεγαστική πίστη, ωφελήθηκε σημαντικά από αυτό, καθώς επίσης και από την αύξηση των εσόδων της στο investment banking”, είπε ο Δημήτρης Απίστουλας αναλυτής στην EFG Eurobank Χρηματιστηριακή.

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2005, τα καθαρά κέρδη της Alpha αναμένεται να έχουν αυξηθεί 42,2%, σε ετήσια βάση, στα 136,6 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Bank, που διαθέτει ισχυρή παρουσία σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία και Σερβία, είχε καταγράψει το 2004 έκτακτο μη επαναλαμβανόμενο κέρδος ύψους 38,4 εκατ. ευρώ από την πώληση θυγατρικών της στον κλάδο της τεχνολογίας.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Εθνική Χρηματιστηριακή, Σίγμα Χρηματιστηριακή, Morgan Stanley, Deutsche Bank, UBS, HSBC Παντελάκης Χρηματιστηριακή, EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Eurocorp Χρηματιστηριακή, Πήγασος Χρηματιστηριακή, Π&Κ Xρηματιστηριακή, Εγνατία Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v