Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικανοποίησαν αποτελέσματα - ανακοινώσεις από ΕΧΑΕ

Πολύ υψηλότερη των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει η Alpha Finance τη μερισματική απόδοση του 12,1% για την ΕΧΑΕ, ενώ οι άλλες χρηματιστηριακές επισημαίνουν τη βελτίωση του κόστους και την επιστροφή κεφαλαίου.

Ικανοποίησαν αποτελέσματα - ανακοινώσεις από ΕΧΑΕ
Πολύ υψηλότερη των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει η Alpha Finance τη μερισματική απόδοση του 12,1% για την ΕΧΑΕ (1,25 ευρώ επιστροφή κεφαλαίου, 0,25 ευρώ μέρισμα).

Αν και κατά το χθεσινό conference call ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου τόνισε πως δεν επίκειται άλλη επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η ταμειακή θέση της εταιρίας θα φτάσει τα 133 εκατ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου, ενώ οι επενδύσεις σε νέο εξοπλισμό θα ανέλθουν στα 80 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρία ”πάει” για σημαντικό μέρισμα και του χρόνου, επισημαίνει η Alpha Finance.

Την εκτίμηση ότι η προαναγγελία της επιστροφής κεφαλαίου θα ικανοποιήσει την αγορά, αν και έχει σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί, εκφράζει η Eurobank Sec, η οποία τονίζει ότι τα αποτελέσματα έτους ξεπέρασαν κατά 3,9% τις συγκλίνουσες προβλέψεις σε ό,τι αφορά τον τζίρο και κατά 4% όσον αφορά τα EBITDA.

Καλύτερη του αναμενομένου χαρακτηρίζει την επίδοση του ομίλου σε επίπεδο κόστους η Marfin, κάτι που, όπως προαναγγέλει, κατά πάσα πιθανότητα θα την οδηγήσει σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου που υιοθετεί τώρα για τον όμιλο (10,9 ευρώ).

Η Σίγμα αναφέρεται στην πρόθεση της διοίκησης για περικοπή του προσωπικού στα 325 άτομα από 385 τώρα έως το τέλος του 2006, ενώ εκτιμά ότι οι ιδιωτικοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για αργότερα μέσα στο έτος πιθανόν θα αυξήσουν εκ νέου τους ημερήσιους όγκους συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v