Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Proton: Υψηλότερες τιμές - στόχοι για 3 τράπεζες

Σε αύξηση της τιμής - στόχου για τις μετοχές της Εθνικής, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς προχωρά η Proton Xρηματιστηριακή σε ανάλυσή της (15/02) για τις ελληνικές τράπεζες. Δείτε τις συστάσεις και τις εκτιμήσεις για το 2005.

Proton: Υψηλότερες τιμές - στόχοι για 3 τράπεζες
Σε αύξηση της τιμής - στόχου για τις μετοχές της Εθνικής, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς προχωρά η Proton Xρηματιστηριακή σε ανάλυση (15/02) για τις ελληνικές τράπεζες, με τίτλο ”Show must go on”.

Η νέα τιμή – στόχος για την Εθνική τίθεται στα 46 ευρώ, από 41 ευρώ πριν, ενώ για την Eurobank η τιμή – στόχος αυξάνεται στα 35,5 ευρώ, από 31,6 ευρώ προηγουμένως.

Για την Πειραιώς η νέα τιμή τίθεται στα 24 ευρώ, με την προηγούμενη στα 19 ευρώ. Η Proton δεν μεταβάλλει την τιμή - στόχο των 33 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank.

Σε ό,τι αφορά τις συστάσεις διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank, ενώ αναβαθμίζει σε ”outperform” τη σύσταση για την Πειραιώς. Αντίθετα υποβαθμίσει σε ”neutral” τη σύσταση για την Eurobank.

Η Εθνική παραμένει η κορυφαία επιλογή της χρηματιστηριακής, ενώ τονίζεται πως μια εξαγορά ή ένα νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα αποτελέσουν καταλύτες για την τράπεζα. Τα καθαρά κέρδη 2005 της Εθνικής προβλέπεται να αυξηθούν κατά 137%, στα 715,1 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί τη δεύτερη επιλογή της Proton καθώς διαθέτει υψηλά περιθώρια εγχώριας ανάπτυξης. Επίσης υπογραμμίζονται η μείωση των δαπανών αλλά και η καλή θέση της τράπεζας στα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Tα καθαρά κέρδη της τράπεζας εκτιμάται ότι θα τρέξουν 55,5%, στα 198 εκατ. ευρώ.

Για την Eurobank εκτιμάται πως η βελτίωση της κερδοφορίας των δραστηριοτήτων στην νοτιοανατολική Ευρώπη θα αποτελέσουν το κύριο θέμα το τρέχον και το προσεχές έτος. Τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται στα 500,5 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 47,3%.

Σε ό,τι αφορά την Alpha Bank η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η τράπεζα κατέστη ιδιαίτερα ”επιθετική” τόσο στην εγχώρια όσο και στην αγορά της νοτιοανατολικής ευρώπης. Τα καθαρά κέρδη προβλέπονται στα 495,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 21,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v