Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CSFB: Νέες τιμές-στόχοι για Εθνική, Alpha, EFG

Νέες υψηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές των Εθνική, Eurobank και Alpha θέτει η CSFB σε flash note της για τα ελληνικά ιδρύματα με ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου. Στα 758 εκατ. ευρώ ”βλέπει” τα καθαρά κέρδη της Εθνικής το 2005, στα 504 εκατ. ευρώ της Alpha και στα 518 της Eurobank. Οι συστάσεις για τους τίτλους.

CSFB: Νέες τιμές-στόχοι για Εθνική, Alpha, EFG
Νέες τιμές-στόχους για τις μετοχές των Εθνική, Eurobank και Alpha θέτει η CSFB σε flash note της για τα ελληνικά ιδρύματα με ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, για την Εθνική η νέα τιμή-στόχος τίθεται στα 43,1 από 38 ευρώ (με σύσταση ”οutperfrom”), για τη Eurobank στα 31 από 27,5 ευρώ (με σύσταση ”neutral”) και για την Alpha στα 36 από 30,7 ευρώ (με σύσταση ”outperform”).

Αναλυτικότερα, για την Alpha η CSFB αναμένει τα κέρδη της του τετάρτου τριμήνου 2005 να διαμορφωθούν στα 140 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2% έναντι του προηγούμενου τριμήνου. Ο οίκος προχωρά στην αύξηση των εκτιμήσεών του για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας στα έτη 2006 και 2007 κατά 2% και 11%, αντίστοιχα.

Για τη Eurobank, η CSFB αναμένει να παρουσιάσει σταθερά κέρδη δ΄ τριμήνου έναντι του γ΄, ενώ για το σύνολο του έτους εκτιμά αύξηση της τάξης του 50% έως τα 510 εκατ. ευρώ. Ο οίκος επισημαίνει πως το 2005 η μετοχή της Eurobank εμφάνισε τη χειρότερη επίδοση ανάμεσα στους τρεις μεγάλους.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική, ο οίκος βλέπει θετικά ένα πιθανό update στο τριετές επιχειρηματικό σχέδιο της τράπεζας. Το τυχόν σχέδιο εθελούσιας εξόδου και κάποιας μορφής απόδοση κεφαλαίου στους μετόχους θα παρέχουν ικανοποιητική στήριξη στη μετοχή. Η CSFB εκτιμά ότι στο δ΄ τρίμηνο του προηγούμενου έτους τα κέρδη της Εθνικής διαμορφώθηκαν στα 179 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 115 σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη της Εθνικής για το σύνολο του 2005 εκτιμώνται στα 758 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 137%, αυτά της Alpha Bank στα 504 εκατ. ευρώ με αύξηση 22% και της Eurobank στα 518 εκατ. ευρώ με αύξηση 42%.

Οι ισχυρές τάσεις του δ΄ τριμήνου του 2004 για τις τρεις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, διατηρήθηκαν, αναφέρει η CSFB- κάτι που αποδίδεται στην ισχυρή τάση των δανειοδοτήσεων, στο καλύτερο μείγμα δανειακού χαρτοφυλακίου και στην αυξανόμενη συνεισφορά των επιχειρήσεων στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η CSFB συντάσσεται με την αισιοδοξία της αγοράς όσον αφορά την Alpha Bank, τονίζοντας πως αν κάποιος πιστέψει τους στόχους της διοίκησης για την κερδοφορία, η μετοχή αξίζει να διαπραγματεύεται σε αντιστοιχία με τους ανταγωνιστές της. Για τη Eurobank, ο οίκος σχολιάζει πως κατά την εκτίμησή του τα καλά νέα ”είναι ήδη στην τιμή”, ενώ για την Εθνική εκτιμά πως η μετοχή προς το παρόν ”παίρνει ανάσα”, πριν ξεκινήσει εκ νέου την υπεραπόδοσή της.

Η μετοχή της Εθνικής ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της Τρίτης στα 38,5 ευρώ, της Alpha στα 29,44 ευρώ και της Eurobank στα 32,74 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v