Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Υψηλότερες τιμές για Τιτάν και Attica

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τιτάν στα 43 ευρώ, από τα 35 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, η οποία με ξεχωριστή της έκθεση αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Attica Συμμετοχών στα 4,7 ευρώ, από τα 3,7 ευρώ πριν. Διατηρεί τα 28 ευρώ για την Coca Cola 3E.

Π&Κ: Υψηλότερες τιμές για Τιτάν και Attica
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τιτάν στα 43 ευρώ, από τα 35 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, η οποία με ξεχωριστή της έκθεση αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Attica Συμμετοχών στα 4,7 ευρώ, από τα 3,7 ευρώ πριν.

Ειδικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην έκθεσή της για την Τιτάν με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου και τίτλο ”Αναβάθμιση εκτιμήσεων και τιμής-στόχου πριν τα αποτελέσματα” επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”overweight” και αναφέρει πως αναμένει ”ισχυρά” αποτελέσματα για τη χρήση του 2005.

Ειδικότερα, εκτιμά πως ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Τιτάν θα ενισχυθεί κατά 15,2% διαμορφούμενος στα 1,32 δισ. ευρώ, με τα EBITDA να παρουσιάζουν αύξηση 14,9% (στα 377 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 14% (στα 202 εκατ. ευρώ).

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2006 κατά 4,3% και για τα κέρδη του 2007 κατά 7,1%, ώστε να αποτυπώσει τις υψηλότερες τιμές στην αγορά των ΗΠΑ, αλλά και το σταθερά βελτιωμένο outlook της εγχώριας αγοράς.

Επίσης, διευκρινίζει πως η υψηλότερη τιμή-στόχος για τη μετοχή της Τιτάν οφείλεται στις εκτιμήσεις της για υψηλότερα κέρδη ανά μετοχή, το χαμηλότερο risk premium, αλλά και τον σταθερά υψηλό ρυθμό ανάπτυξης.

Σχετικά με την Attica Συμμετοχών, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην έκθεσή της με ημερομηνία 13 Φεβρουαρίου και τίτλο ”Αναβάθμιση εκτιμήσεων πριν την απελευθέρωση της αγοράς” αναφέρει πως αναπροσάρμοσε υψηλότερα τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις της ώστε να αποτυπώσει την προβλεπόμενη βελτίωση της λειτουργίας, αλλά και την εκμετάλλευση των κερδών που θα προκύψει από την απελευθέρωση των τιμολογίων.

Για το 2005 προβλέπει ότι τα αποτελέσματα της Attica Συμμετοχών θα ακολουθήσουν την τάση που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου. Συγκεκριμένα, προβλέπει αύξηση 2,1% στον κύκλο εργασιών, καθώς εκτιμά πως θα φτάσει στα 373,1 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται οριακά κατά 0,7% στα 105,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να παρουσιάζουν κάμψη 5,5% στα 32 εκατ. ευρώ (που αντιστοιχεί σε αύξηση 12,4%, σε προσαρμοσμένο όμως επίπεδο).

Η χρηματιστηριακή εξηγεί πως αύξησε κατά 27% (σε σχέση με την προηγούμενη) την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Attica Συμμετοχών, διατηρώντας τη σύσταση ”equalweight”, καθώς εκτιμά ότι το βελτιωμένο outlook που εμφανίζει η εγχώρια αγορά αντισταθμίζεται κατά μία έννοια από τον εντεινόμενο ανταγωνισμό σε άλλες αγορές (όπως της Αδριατικής).

Τέλος και όσον αφορά στην Coca - Cola 3Ε η χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου (πριν την ανακοίνωση των μεγεθών 2005) και τίτλο ”Αδυναμία μετοχής - ευκαιρία για υπεραπόδοση” επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 28 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”, ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Σημειώνει επίσης ότι από τις αρχές του έτους η μετοχή της Coca - Cola 3Ε έχει υποαποδώσει του Γενικού Δείκτη κατά 9,5% και διαπραγματεύεται σε ”λογικά” επίπεδα 15,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v