Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ:Αύξηση 13,9% σε πωλήσεις ”βλέπουν” 6 αναλυτές

Αύξηση 13,9% θα σημειώσουν οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ το 2005, διαμορφούμενες στα 3,61 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών σε δημοσκόπηση που οργάνωσε το euro2day.gr. Οι εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη και τα EBITDA.

ΟΠΑΠ:Αύξηση 13,9% σε πωλήσεις ”βλέπουν” 6 αναλυτές
Αύξηση 13,9% θα σημειώσουν οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ το 2005, διαμορφούμενες στα 3,61 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση που οργάνωσε το euro2day.gr Newswire.

Προβλέψεις για τα μεγέθη του ΟΠΑΠ πραγματοποίησαν οι χρηματιστηριακές: Eurobank Sec., HSBC, Μarfin Analysis, Εγνατία Finance, Σίγμα και Proton.

Το εύρος των εκτιμήσεων για τις πωλήσεις του ΟΠΑΠ κυμαίνεται μεταξύ 3,58 και 3,65 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα οι αναλυτές τόνισαν πως η αύξηση στις πωλήσεις του ΟΠΑΠ σχετίζεται με την ισχυρή πορεία του Kino. Παράλληλα αναμένουν καλυτέρευση της πορείας του στοιχήματος στο δ΄ τρίμηνο λόγω της εισαγωγής νέων επιλογών, όπως το ”in play” και το ”over – under”.

Tα ΕΒΙΤDA του ΟΠΑΠ εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν οριακά κατά 1%, στα 665,5 εκατ. ευρώ. Το εύρος των προβλέψεων διαμορφώνεται μεταξύ 648 και 683 εκατ. ευρώ.

Η οριακή αύξηση αποδίδεται από τους αναλυτές στην υψηλή συμβολή στα μεγέθη του Kino, που αποτελεί ένα παιχνίδι με χαμηλό περιθώριο, αλλά και στις εκτιμήσεις για αυξημένες διαφημιστικές δαπάνες.

Τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν κατά 13,6%, διαμορφούμενα στα 437 εκατ. ευρώ. Η πιο αισιόδοξη εκτίμηση κάνει λόγο για 444 εκατ. ευρώ και η πιο απαισιόδοξη για 430 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές διευκρινίζουν ότι τα προηγούμενα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ είχαν εκτοξευτεί από πρόβλεψη (provision) ύψους 148 εκατ. ευρώ και ως εκ τούτου δεν είναι συγκρίσιμα.

Μια εκ των χρηματιστηριακών υπογράμμισε πως αν δεν συμπεριληφθεί η πρόβλεψη των 148 εκατ. ευρώ, τότε τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ θα ενισχυθούν κατά 7%.

Για το δ΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη, οι πωλήσεις και τα EBITDA προβλέπονται στα 121 εκατ. ευρώ, στο 1,01 δισ. ευρώ και στα 179 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v