Καπράλος: ”Θέλουμε ποιοτικούς επενδυτές στο Χ.Α.”

”Η ελληνική κεφαλαιαγορά θα παραμείνει υγιής με συνειδητοποιημένους επενδυτές μόνο. Εκείνοι που πιστεύουν ότι θα διπλασιάσουν τα χρήματά τους μέσα σε δυο εβδομάδες στερούνται αυτής της ποιότητας”, δηλώνει στην εφημερίδα Ναυτεμπορική ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπύρος Καπράλος.

Καπράλος: ”Θέλουμε ποιοτικούς επενδυτές στο Χ.Α.”
”Η ελληνική κεφαλαιαγορά θα παραμείνει υγιής με συνειδητοποιημένους επενδυτές μόνο. Εκείνοι που πιστεύουν ότι θα διπλασιάσουν τα χρήματά τους μέσα σε δυο εβδομάδες στερούνται αυτής της ποιότητας”, δηλώνει στην εφημερίδα Ναυτεμπορική ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπύρος Καπράλος, σχολιάζοντας την έξαρση που παρατηρείται αυτόν τον καιρό στη Σοφοκλέους.

Ο κ. Καπράλος συμπληρώνει ότι ”αυτό που θέλουμε είναι λιγότερους επενδυτές, εκείνους που φυσικά προσβλέπουν σε υψηλότερες αποδόσεις από έναν τραπεζικό τόκο, για παράδειγμα, αλλά δεν βλέπουν το Χ.Α. σαν τζόγο”.

Σπονδυλική στήλη της κάθε αγοράς, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι οι εισηγμένες εταιρίες και για το λόγο αυτόν η διοίκηση του Χ.Α. φιλοδοξεί να ξαναγίνει η Σοφοκλέους μοχλός άντλησης κεφαλαίων από τις επιχειρήσεις.

Απαραίτητη πάντως για την ανάπτυξη της Σοφοκλέους, σύμφωνα με τον κ. Καπράλο, είναι και η συμμετοχή του Έλληνα επενδυτή, τον οποίο και χαρακτηρίζει ”στυλοβάτη”, τονίζοντας ότι ”θέλουμε να φέρουμε πίσω συνειδητοποιημένους επενδυτές στην εγχώρια αγορά”, προσθέτοντας πως ”είναι σημαντικό να αντιληφθούμε σε αυτό το σημείο ότι οι συνθήκες το 1999 και σήμερα είναι εντελώς διαφορετικές, τότε οι περισσότεροι επένδυαν με στόχο το εύκολο κέρδος, χωρίς να έχουν μελετήσει τα επενδυτικά σχέδια, το οικονομικό προφίλ μιας εταιρίας ως προς τον κλάδο, τη ρευστότητα, το θετικό cash flow και τα ισχυρό μάνατζμεντ προτού πάρουν αποφάσεις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v