Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ:Οverweight για ΟΠΑΠ, equalweight σε Μυτιληναίο

Η Π&Κ σε ξεχωριστές εκθέσεις ξεκινά την κάλυψη για το Μυτιληναίο, ενώ αυξάνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ. Για το Μυτιληναίο θέτει τιμή – στόχο τα 24,7 ευρώ με σύσταση ”Equalweight”. Σε ό,τι αφορά τον ΟΠΑΠ αυξάνει την τιμή - στόχο στα 34,2 ευρώ, από 32 πριν, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Π&Κ:Οverweight για ΟΠΑΠ, equalweight σε Μυτιληναίο
Η Π&Κ σε ξεχωριστές εκθέσεις ξεκινά την κάλυψη για το Μυτιληναίο, ενώ αυξάνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Ειδικότερα για το Μυτιληναίο θέτει τιμή – στόχο τα 24,7 ευρώ με σύσταση ”Equalweight”.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΠΑΠ αυξάνει την τιμή - στόχο στα 34,2 ευρώ, από 32 πριν, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Παράλληλα θέτει τιμή- στόχο τα 41,7 ευρώ για το Αλουμίνιο της Ελλάδος και τα 11,65 ευρώ για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ.

Ειδικότερα στην έκθεση της χρηματιστηριακής με τίτλο ”An appealing through a risky story, currently fairly value” κρίνει ως θετικούς καταλύτες για τον όμιλο Μυτιληναίου την πιθανότητα στρατηγικής συμμαχίας της ΜΕΤΚΑ με ισχυρή ξένη εταιρία, την πώληση των ακινήτων στα Άσπρα Σπίτια, αλλά και την ανάληψη μεγάλων έργων από θυγατρικές του ομίλου.

Σε ό,τι αφορά το Αλουμίνιο της Ελλάδος και ειδικότερα τα καθαρά κέρδη από το συμβόλαιο της Αλουμίνας εκτιμώνται στα 42,1 εκατ. ευρώ το 2005 και στα 61,6 εκατ. ευρώ το 2006.

Για το θέμα των ακινήτων στα Άσπρα Σπίτια η Π&Κ κρίνει ότι η πώλησή τους δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, προβλέποντας ότι η αξία τους θα ανέλθει περί τα 66 εκατ. ευρώ.

Στα bull points για την ΑτΕ ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, το μηδενικό δανεισμό, το πρόγραμμα περικοπών στα κόστη και τις θετικές προοπτικές από την παγκόσμια ζήτηση αλουμινίου και αλουμίνας.

Στα bear points ξεχωρίζει τα κόστη ηλεκτροδότησης την περίοδο που θα λήξει η συμφωνία με τη ΔΕΗ έως και τη λειτουργία της ιδιόκτητης μονάδας παραγωγής.

Για την ΜΕΤΚΑ επισημαίνεται το ενδεχόμενο η στενή συνεργασία με εταιρίες όπως η GE, η Siemens και η Alstrom να εξελιχθεί σε κάποιου είδους στρατηγική ”συμμαχία”.

Εξάλλου, αναφορικά με τον ΟΠΑΠ στελέχη της χρηματιστηριακής είχαν συνάντηση με το management της εταιρίας και τονίζουν ότι διατηρούν την σύσταση λόγω της υψηλής μερισματικής απόδοσης, αλλά και των προοπτικών ανάπτυξης της εισηγμένης.

Η χρηματιστηριακή εκφράζει τη θέση ότι η Intralot θα αναλάβει τελικώς το risk management του Πάμε Στοίχημα, ενώ υπογραμμίζει την αισιοδοξία της διοίκησης για την επίδραση του World Cup 2006 στα μεγέθη του παιχνιδιού.

Παράλληλα οι κεφαλαιουχικές δαπάνες εκτιμώνται στα 30 εκατ. ευρώ το 2006 και στα 80 εκατ. ευρώ το 2007, δηλαδή χαμηλότερα από τις αρχικές προβλέψεις της Π&Κ.

Οι νέες προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΠΑΠ εκτιμώνται στα 1,79 ευρώ το 2006 και στα 2,3 ευρώ το 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v