Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Εκτιμήσεις για μεγέθη από Eurobank - Marfin

Με ζημίες ύψους 212 εκατ. ευρώ (λόγω του προγράμματος της εθελούσιας εξόδου) εκτιμά η Eurobank Sec ότι θα κλείσει το 2005 για τον ΟΤΕ, ενώ σε επίπεδο δ΄ τριμήνου η Marfin Analysis προβλέπει αύξηση 25% στα καθαρά κέρδη. Στις 27 Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα χρήσης.

ΟΤΕ: Εκτιμήσεις για μεγέθη από Eurobank - Marfin
Ανοδικά εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθούν τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ για το τέταρτο τρίμηνο του 2005.

Ο ΟΤΕ αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της χρήσης, καθώς και το business plan για την τριετία 2006-2008 στις 27 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, η Eurobank Securities εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών του ΟΤΕ για το σύνολο του 2005 θα παρουσιάσει αύξηση 5,5%, διαμορφούμενος στα 5,47 δισ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι προβλέψεις του Οργανισμού λόγω του προγράμματος της εθελούσιας εξόδου θα οδηγήσουν τα EBITDA του ομίλου κατά 31% χαμηλότερα, στα 1,138 δισ. ευρώ, αλλά και σε ζημίες ύψους 212 εκατ. ευρώ.

Εξαιρουμένου του κόστους της εθελούσιας εξόδου, τα κέρδη προ φόρων του ΟΤΕ θα έφταναν στα 456 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 242%.

Από την άλλη και όσον αφορά στο τελευταίο τρίμηνο του 2005, η Marfin Analysis εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών του ΟΤΕ θα διαμορφωθεί στα 1,35 δισ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 5%.

Για τα EBITDA προβλέπει πως θα παρουσιάσουν αύξηση 41%, διαμορφούμενα στα 480,7 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν στα 73,7 εκατ. ευρώ, αντικατοπτρίζοντας αύξηση της τάξης του 25%.

Η Eurobank Securities αναφέρεται παράλληλα και στο business plan που αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΤΕ παράλληλα με τα αποτελέσματα της χρήσης.

Με βάση τις προβλέψεις της, οι στόχοι του ΟΤΕ δεν αναμένεται να αποκλίνουν σημαντικά από τις προσδοκίες της αγοράς και ως εκ τούτου προβλέπει ότι δεν θα δημιουργήσουν επιδράσεις, αν και το business plan θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ορατότητας όσον αφορά στον όμιλο.

Η μετοχή του ΟΤΕ, με βάση τις εκτιμήσεις της Eurobank, διαπραγματεύεται 12,4 φορές τα κέρδη ανά μετοχή του 2007, πλήρως αποτιμημένη σε σχέση με τις ευρωπαϊκές εταιρίες τηλεπικοινωνιών.

Ωστόσο, οι προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς κινητής στα Βαλκάνια, σε συνδυασμό με τις προοπτικές της RomTelecom, αλλά και με το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου καθιστούν τον ΟΤΕ περισσότερο ελκυστικό έναντι των ομοειδών του επιχειρήσεων, επισημαίνει η Eurobank Securities, προσθέτοντας ότι παραμένει θετική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v