Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: ”Εβδομάδα εταιρικών πράξεων”

”Εβδομάδα εταιρικών πράξεων” ήταν η προηγούμενη, όπως αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report, όπου επισημαίνει ότι οι αποτιμήσεις έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα ώστε οι βασικοί μέτοχοι είναι πλέον περισσότερο πρόθυμοι να εισέλθουν σε συζητήσεις και ως εκ τούτου αναμένονται περαιτέρω επιχειρηματικές κινήσεις.

Π&Κ: ”Εβδομάδα εταιρικών πράξεων”
”Εβδομάδα εταιρικών πράξεων” ήταν η προηγούμενη, όπως αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report, όπου επισημαίνει ότι οι αποτιμήσεις έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα ώστε οι βασικοί μέτοχοι είναι πλέον περισσότερο πρόθυμοι να εισέλθουν σε συζητήσεις και ως εκ τούτου αναμένονται περαιτέρω επιχειρηματικές κινήσεις.

Κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά, επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, τονίζοντας παράλληλα ότι ακόμη και η αντίληψη που επικρατεί για ”αγορά στην τιμή που πραγματοποιείται μια εξαγορά” δεν είναι πάντα ανταποδοτική για τους μετόχους μειοψηφίας, όπως συνέβη με τις περιπτώσεις των Marfin - Λαϊκής και BCP - Hyatt.

Εξάλλου, αναφέρει ότι οι επιχειρηματικές ειδήσεις συνεχίζουν να στηρίζουν τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο (σε αυτό το σημείο επισημαίνει ότι top pick της είναι η Εθνική Τράπεζα) εν μέσω θετικού µακροοικονοµικόού περιβάλλοντος και µε αποδυνάµωση των εργατικών συνδικάτων µετά την απόφαση των µεγαλύτερων τραπεζών να διαπραγµατεύονται απευθείας µε τα σωµατεία παρά συλλογικά µε την ένωση των τραπεζοϋπαλλήλων.

Για τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την άποψή της για τοποθέτηση κατά 85% σε μετοχικούς τίτλους, εκ του οποίου το 40% να αφορά σε ξένες μετοχές.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι σημαντικότερες εξελίξεις της εβδομάδας που πέρασε είναι οι εξής:

* Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε το επιχειρησιακό της σχέδιο για την περίοδο 2006-2008, το οποίο δεν περιλαμβάνει κάποιες σημαντικές θετικές εκπλήξεις που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την πρόσφατη ενδυνάμωση της τιμής της μετοχής, ενώ υπενθυμίζει πως υποβάθμισε τη σύσταση για τον τίτλο της Τράπεζας σε ”equalweight”.

* Η πιστωτική επέκταση με βάση τα στοιχεία του Νοεμβρίου ήταν ισχυρή λόγω της επιτάχυνσης στον ρυθμό των στεγαστικών δανείων, εν όψει των αλλαγών που θα πραγματοποιούνταν από την 1η Ιανουαρίου στην αγορά της κατοικίας. Η χρηματιστηριακή προβλέπει ”υγιείς”, αν και επιβραδυνόμενους, ρυθμούς ανάπτυξης για τα στεγαστικά στο 2006.

* Οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις της διοίκησης της Folli Follie για τα αποτελέσματα του 2005 (όπως αποτυπώθηκαν σε σχετική συνέντευξη, αλλά και με δελτίο Τύπου) χαρακτηρίζονται αισιόδοξες όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια του ομίλου. Η τηλεδιάσκεψη που θα ακολουθήσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης (27/2) θα ρίξει λίγο φως, εκτιμά η Π&Κ.

* Η Intracom προχώρησε σε μεταβίβαση του 25,28% που κατείχε στην FORTHnet, γεγονός που θα οδηγήσει στην καταγραφή κεφαλαιουχικών κερδών στο 2006. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή εμφανίζεται σκεπτική όσον αφορά στη στρατηγική της Intracom αναφορικά με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

* Ο όμιλος της Attica Συμμετοχών αποχώρησε από τη μη εισηγμένη Hellenic Seaways, απόφαση που χαρακτηρίζεται ”συνετή”, αναφέρει η Π&Κ, συμπληρώνοντας πως βρίσκεται σε φάση αναθεώρησης της εταιρίας.

* Ο ΔΟΛ απέκτησε επιπλέον ποσοστό 10,8% στην Τηλέτυπος, με premium της τάξης του 28,2%.

* Η Marfin ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποκτήσει το 9,98% της Λαϊκής Τράπεζας (της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Κύπρου) με discount της τάξης του 23,4%.

Επίσης, η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει ότι ξεκίνησε εκ νέου κάλυψη για τις μετοχές των ΓΕΚ και ΤΕΡΝΑ με σύσταση ”equalweight”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v