Marfin: Εκ νέου κάλυψη για ΕΛΤΕΧ, νέα τιμή για 3Ε

Σε εκ νέου κάλυψη για τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής με τιμή-στόχο τα 8,50 ευρώ προχώρησε η Marfin Analysis, η οποία παράλληλα αναθεώρησε ανοδικά την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Coca Cola 3Ε στα 27 ευρώ, από τα 26 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Marfin: Εκ νέου κάλυψη για ΕΛΤΕΧ, νέα τιμή για 3Ε
Σε εκ νέου κάλυψη για τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής προχώρησε η Marfin Analysis με έκθεσή της (8/2), όπου θέτει την τιμή-στόχο των 8,50 ευρώ, από τα 5,50 ευρώ πριν, και τη σύσταση ”outperform”.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή προχώρησε σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Coca Cola 3Ε στα 27 ευρώ, από τα 26 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”.

Ειδικότερα και σχετικά με την Ελληνική Τεχνοδομική, η Marfin Analysis στην έκθεσή της με τίτλο ”Παραμένει ένας υποτιμημένος παίκτης στις κατασκευές”, αναφέρει πως έναν και πλέον χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελληνική Τεχνοδομική βρίσκεται στο προσκήνιο των υπό ανάθεση δημόσιων έργων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 17 δισ. ευρώ (μέχρι το 2015).

Επίσης, τονίζει πως ο όμιλος έχει ήδη αναλάβει ένα σημαντικό έργο στο Ομάν, ύψους περίπου 800 εκατ. ευρώ, ενω συμπληρώνει πως αναμένεται περαιτέρω επέκταση στην αγορά του Περσικού Κόλπου.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα της Ελληνικής Τεχνοδομικής και προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 9% για τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, 11% για τα EBITDA του ομίλου και 13% για τα κέρδη ανά μετοχή, υποβοηθούμενα κυρίως από την κατασκευαστική δραστηριότητα.

Σε ό,τι αφορά την Coca Cola 3Ε, όπως αναφέρει η Marfin Analysis σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου και τίτλο ”Περαιτέρω ανοδική πορεία”, διατηρεί τη θετική της άποψη για τις επιδόσεις της Ελληνικής Εταιρίας Εμφιαλώσεως, οι οποίες περιλαμβάνουν σταθερό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και υπεραπόδοση σε σχέση με τους άλλους εμφιαλωτές, και δη λαμβάνοντας υπόψη αφενός το γεγονός ότι το περιβάλλον όπου δραστηριοποιείται αποτελείται από ώριμες αγορές και αφετέρου τη μεταβλητότητα στις τιμές της ζάχαρης και του ΡΕΤ.

Παράλληλα, αναφέρει πως η Coca Cola 3Ε θα συνεχίσει την αναζήτηση για εξαγορές, αλλά και τις κινήσεις αναδιάρθρωσης, με στόχο την καταγραφή υψηλότερων ρυθμών σε επίπεδο κερδοφορίας, αλλά και τη δημιουργία ταμειακών ροών τόσο στις ώριμες αγορές όσο και σε εκείνες που διαθέτουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

H Marfin Analysis συμπληρώνει πως προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τον κύκλο εργασιών και τα EBITDA της Coca Cola 3Ε κατά 5%, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα και την ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v