Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merill Lynch: Προβλέψεις για τα μεγέθη 4 τραπεζών

Aύξηση 41% θα σημειώσουν τα κέρδη δ΄ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας, Eurobank, Alpha και Εμπορικής προβλέπει η Merrill Lynch σε έκθεσή της (06/02) στην οποία παρουσιάζει τις εκτιμήσεις για την πορεία των ελληνικών τραπεζών.

Merill Lynch: Προβλέψεις για τα μεγέθη 4 τραπεζών
Aύξηση 41% θα σημειώσουν τα κέρδη δ΄ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank, της Alpha και της Εμπορικής προβλέπει η Merrill Lynch σε έκθεσή της (06/02) στην οποία παρουσιάζει τις εκτιμήσεις για την πορεία των ελληνικών τραπεζών.

Ο διεθνής οίκος δεν μεταβάλλει τις συστάσεις για τις μετοχές των 4 τραπεζών, συνιστώντας ”buy” για την Εθνική και την Eurobank, ”sell” για την Εμπορική Τράπεζα και ”neutral” για την Alpha Bank.

Παράλληλα θέτει τιμή – στόχο τα 36 ευρώ για την Eurobank και τα 43,2 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα.

Η Merrill Lynch προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή 2006 των τριών ισχυρότερων τραπεζικών ιδρυμάτων θα αυξηθούν κατά 20%, έναντι 10% των υπολοίπων ευρωπαϊκών τραπεζών. Ως εκ τούτου θεωρεί δικαιολογημένο ένα premium 30% σε σχέση με τους ευρωπαίους ανταγωνιστές.

Ειδικότερα για την Εθνική Τράπεζα προβλέπει ότι τα προ φόρων κέρδη το 2005 θα καταγράψουν αύξηση 63%, διαμορφούμενα στα 991 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές του διεθνούς οίκου εκτιμούν ότι οι χορηγήσεις θα αυξηθούν ελαφρώς χαμηλότερα από το μέσο όρο της αγοράς, καταγράφοντας αύξηση 17%.

Εξάλλου, με την ιδιωτικοποίηση της ρουμανικής CEC να καθυστερεί η Merrill Lynch δεν αποκλείει μια σημαντική επιστροφή κεφαλαίου από την Εθνική Τράπεζa, στα τέλη του 2006 ή τις αρχές του 2007.

Για την Eurobank εκτιμάται αύξηση 34% στα προ φόρων κέρδη, τα οποία αναμένεται να ανέλθουν στα 699 εκατ. ευρώ το 2005. Η αύξηση των χορηγήσεων προβλέπεται να ”τρέξει” με ρυθμό 30% και οι προβλέψεις (provisions) εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 36%.

Σε ό,τι αφορά την Alpha Bank οι αναλυτές της Merrill Lynch βλέπουν τα προ φόρων κέρδη στα 627 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 24%. Όπως αναφέρουν, οι χορηγήσεις εκτιμάται πως θα ενισχυθούν κατά 25% και τα κόστη 3%.

Τα προ φόρων κέρδη της Εμπορικής Τράπεζας εκτιμώνται στα 129 εκατ. ευρώ, ενώ η αύξηση των χορηγήσεων προβλέπεται να τρέξει με ρυθμό 12% και τα κόστη κατά 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v