Οι αναλυτές για συνεργασία Danone - 3E

Στην εμπορική συμφωνία που φέρεται ότι θα ανακοινώσει αύριο η Danone για διανομή των προϊόντων της από το δίκτυο διανομής της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως αναφέρεται η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, η οποία εκτιμά πως θα προκύψουν οφέλη και για τις δύο εταιρίες.

Οι αναλυτές για συνεργασία Danone - 3E
Στην εμπορική συμφωνία που φέρεται ότι θα ανακοινώσει αύριο η Danone για διανομή των προϊόντων της από το δίκτυο διανομής της Coca - Cola Τρία Έψιλον αναφέρεται η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Καθημερινή της Ενημέρωση, επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η συμφωνία αφορά στη διανομή των προϊόντων της Danone μέσω του δικτύου της Coca – Cola Τρία Έψιλον, σημειώνοντας ότι η τελευταία θα επωφεληθεί από την εν λόγω συνεργασία, δεδομένου ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των πλέον ώριμων αγορών.

Την ίδια στιγμή η χρηματιστηριακή προβλέπει εντεινόμενο ανταγωνισμό για τη Δέλτα Συμμετοχών και ιδιαίτερα στην περίπτωση εκείνη που η Danone αποφασίσει να προχωρήσει στο λανσάρισμα προϊόντων γάλακτος στην ελληνική αγορά, λαμβάνοντας υπόψη το εκτενές δίκτυο διανομής που διαθέτει η Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως ύστερα από τη λύση της συνεργασίας των δύο εταιριών (Δέλτα Συμμετοχών και Danone) η γαλλική εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει στην είσοδό της στην ελληνική αγορά μέσω της ίδρυσης θυγατρικής σε πρώτη φάση.

Επικεφαλής της διοικητικής ομάδας είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δέλτα Γάλακτος, κ. Κροντηράς, ο οποίος έχει ήδη πραγματοποιήσει σειρά επαφών με τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας για το λανσάρισμα δύο νέων βασικών κατηγοριών της Danone (γιαούρτια και επιδόρπια) που αποτελούνται από 12 διαφορετικούς κωδικούς, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Εξάλλου, σημειώνεται πως η κ. Μελίνα Ανδρουτσοπούλου, υπεύθυνη Investor Relations της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σε συνέντευξή της στον κ. Μιχαήλ Γελαντάλι στην ”Ισοτιμία” του Σαββάτου επαναδιατύπωσε την πρόθεση της 3E για εξαγορά εταιρίας νερού στην Ιταλία, αναφέροντας πως ο πιθανός ”στόχος” αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές του 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v