Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fortius: Υψηλό το ρίσκο εισόδου στην Εθνική

Προσοχή ό,τι αφορά τη μετοχή της Εθνικής συνιστά στους επενδυτές η Fortius Finance σε τεχνική της ανάλυση για τον τίτλο με σημερινή ημερομηνία, καθώς, όπως σημειώνει η τιμή της περιέχει ”υψηλό ρίσκο εισόδου για όσους μεσομακροπρόθεσμους επενδυτές επιζητούν να προσθέσουν τον τίτλο στο χαρτοφυλάκιό τους.

Fortius: Υψηλό το ρίσκο εισόδου στην Εθνική
Προσοχή σε ό,τι αφορά τη μετοχή της Εθνικής συνιστά στους επενδυτές η Fortius Finance σε τεχνική της ανάλυση για τον τίτλο με σημερινή ημερομηνία.

Η είσοδος της μετοχής στη ζώνη των 36,20 με 43,22 ευρώ μετά από 5,5 χρόνια εμπεριέχει υψηλό ρίσκο εισόδου για όσους μεσομακροπρόθεσμους επενδυτές επιζητούν να προσθέσουν σε αυτά τα επίπεδα τιμών τον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας στο χαρτοφυλάκιό τους, καθώς σύμφωνα με το λογαριθμικό διάγραμμα η μετοχή έχει σημειώσει ήδη από τα χαμηλά της (Μάρτιος 2003: 6,33 ευρώ) απόδοση της τάξεως του 600% ενώ η κεφαλαιοποίησή της έχει βρεθεί στα 12,6 δισεκατομμύρια ευρώ, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Ιδιαίτερη προσοχή μάλιστα χρειάζονται οι επόμενοι τέσσερις με έξι μήνες καθώς εάν η μετοχή πραγματοποιήσει sideways κίνηση σε ένα στενό εύρος τιμών, κάτι ανάλογο δηλαδή που έκανε τους πρώτους μήνες του 2000, τότε πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί ”διανομή” από τα ισχυρά χαρτοφυλάκια με άμεσο επακόλουθο τη μετέπειτα έντονη διόρθωση της μετοχής ακόμη και προς τα 25 ευρώ.

Τέλος, όπως επισημαίνει η Fortius, κίνηση της μετοχής πάνω από τα 45 ευρώ θα πρέπει να συνοδευτεί με νέα ισχυρά ποσοστά κερδοφορίας και το 2006, ειδάλλως οποιαδήποτε μεσοπρόθεσμη αγοραστική κίνηση θα εμπεριέχει τον κίνδυνο καταγραφής υψηλών ζημιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v