Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Οι ΑΧΕ για πλειοψηφικό πακέτο σε Tel. Serbia

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν στα σημερινά τους reports οι μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρίες σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, σύμφωνα με το οποίο η ηγεσία του ΟΤΕ εξέφρασε σφοδρό ενδιαφέρον να ενισχύσει την επένδυση του οργανισμού στη Σερβία.

ΟΤΕ: Οι ΑΧΕ για πλειοψηφικό πακέτο σε Tel. Serbia
Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν στα σημερινά τους reports οι μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρίες σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, σύμφωνα με το οποίο η ηγεσία του ΟΤΕ εξέφρασε σφοδρό ενδιαφέρον να ενισχύσει την επένδυση του οργανισμού στη Σερβία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ΟΤΕ επιδιώκει τη διεύρυνση της συμμετοχής του στην Telecom Serbia, όπου ήδη κατέχει το 20%, ή την εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας του σερβικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο θέμα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως κατά την αντίληψή της η απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στην Telecom Serbia αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επιλογή για τον OTE, η οποία σε κάθε περίπτωση παραµένει χαµηλά στη λίστα προτεραιοτήτων, καθώς κύρια εστίαση αποτελεί η επιτυχής ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης σταθερής τηλεφωνίας.

Η Alpha Finance σημειώνει ότι μέχρι στιγμής ο ΟΤΕ έχει διατηρήσει το ενδιαφέρον του για την αγορά κινητής στη Σερβία.

Συμπληρώνει δε πως, εάν η ενίσχυση της παρουσίας του στην Telecom Serbia αποτελεί τον μόνο τρόπο για να αποκτήσει συμμετοχή στην αγορά κινητής τηλεφωνίας της συγκεκριμένης περιοχής, τότε πρόκειται για μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η Alpha Finance εξηγεί πως αυτό οφείλεται στα εξής: θα δοθεί τέλος σε ένα θέμα που διαιωνίζεται, ο ΟΤΕ θα αξιοποιήσει την παρουσία του στη Σερβία, η οποία δεν έχει αποδώσει ιδιαίτερα μέσω της κατά 20% συμμετοχής του στην Telecom Serbia και θα έχει μερίδια σε μια αναπτυσσόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα (της κινητής τηλεφωνίας) δημιουργώντας προσδοκίες για υψηλότερες αποδόσεις.

Επίσης, η Alpha Finance εκτιμά πως η Cosmote θα έχει ενεργή συμμετοχή στην όλη εξέλιξη.

Από την πλευρά της, η HSBC υπενθυμίζει πως η Σερβία είναι η μόνη χώρα που απουσιάζει από το βαλκανικό χαρτοφυλάκιο της Cosmote, ενώ συμπληρώνει πως η θυγατρική του ΟΤΕ έχει επανειλημμένως εκφράσει τη στρατηγική της για επικέντρωση στην αγορά κινητής της Σερβίας η οποία και αναμένεται να παρουσιάσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Εξάλλου, η Marfin Analysis επισημαίνει πως η Telecom Serbia ανήκει κατά 80% στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στον δηµόσιο οργανισµό PTT, ενώ συμπληρώνει πως τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο ΟΤΕ εξέφρασε το ενδιαφέρον του κατά τη διάρκεια συνάντησης που πρόσφατα πραγµατοποιήθηκε µεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Π. Βουρλούμη και του υπουργού Διεθνών Οικονοµικών Σχέσεων της Σερβίας, κ. Parivodic.

Η Marfin Analysis θεωρεί ότι μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να δικαιολογηθεί στρατηγική επέκταση της Cosmote στην αγορά της Σερβίας.

Σημειώνει παράλληλα ότι σύμφωνα με τις δικές της παραδοχές, αποτιμά την Telecom Serbia στα 1.050 εκατ. ευρώ, µε τη συμμετοχή του ΟΤΕ να ανέρχεται στα 210 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v