ΑΧΕ: Διατηρείται η θετική πορεία

Τη διατήρηση της θετικής πορείας της Σοφοκλέους προβλέπουν οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν πως η εικόνα των ξένων αγορών θα συνεχίσει να αποτελεί καταλύτη στη διαμόρφωση της τάσης. Ωστόσο, εκτιμούν πως είναι πιθανές οι επιλεκτικές ρευστοποιήσεις.

ΑΧΕ: Διατηρείται η θετική πορεία
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη διατήρηση της καλής πορείας της Σοφοκλέους προβλέπει η Marfin Analysis.

Υψηλότερα εκτιμά η Proton Securities ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή εκτιμά πως στη Σοφοκλέους η θετική διάθεση παραμένει αμετάβλητη.

Θετικό άνοιγμα προβλέπει για τη Σοφοκλέους η Σίγμα Securities, ύστερα από την άνοδο που κατέγραψαν χθες οι αμερικανικοί δείκτες, κυρίως λόγω των βελτιωμένων κερδών, αλλά και του φθηνότερου πετρελαίου.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Εγνατία Finance, η οποία εκτιμά ότι η πτώση στις τιμές του πετρελαίου, αλλά και ορισμένα ”ισχυρά” εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ ενδέχεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ψυχολογίας.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών σε έναν αριθμό μετοχών, ενώ παράλληλα σημειώνει πως είναι πιθανό η μεταβλητότητα να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, με τη Σοφοκλέους να κινείται σε κλίμα ανάλογο με αυτό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 1,62% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, φτάνοντας σε νέα υψηλά 5ετίας, αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία προσθέτει ότι οι μετοχές κινήθηκαν υψηλότερα, καθώς η διάθεση των επενδυτών παραμένει ανοδική.

Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΠΑΠ, Εθνικής, ΔΕΗ και ΟΤΕ, συμπληρώνει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v