Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Έκθεση κόλαφος από τη JP Morgan, underweight

Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι επισημάνσεις για τη ΔΕΗ σε έκθεση της JP Morgan με τίτλο ”Γιατί πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν τη μετοχή το 2006”. Ο διεθνής οίκος επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”underweight” και την τιμή – στόχο των 16,8 ευρώ.

ΔΕΗ: Έκθεση κόλαφος από τη JP Morgan, underweight
Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι επισημάνσεις για τη ΔΕΗ σε έκθεση της JP Morgan με τίτλο ”Γιατί πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν τη μετοχή το 2006” (Why we think investors should continue to avoid the stock in 2006).

Ο διεθνής οίκος επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”underweight” και την τιμή – στόχο των 16,8 ευρώ, ωστόσο τονίζει ότι η μετοχή της ΔΕΗ είναι η λιγότερο ”προτιμητέα” στον κλάδο.

Παράλληλα η JP Morgan αναφέρει ότι οι ενεργειακές πιέσεις στα μεγέθη της Επιχείρησης θα διατηρηθούν, χαρακτηρίζοντας μάλιστα εμμέσως τις εκτιμήσεις της για τα ενεργειακά κόστη ως συντηρητικές.

Σε άλλο σημείο προβλέπει ότι τα εργατικά κόστη για τη ΔΕΗ θα αυξάνονται με γρηγορότερο ρυθμό από την μεταβολή του πληθωρισμού, ενώ θεωρεί περίπου άσκοπο ένα πιθανό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την εταιρία.

Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια εκτιμά πως θα αυξηθούν κατά 3,5% το τρέχον έτος και κατά 2,5% τα δύο επόμενα έτη, ήτοι το 2007 και 2008.

Η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται αυτή την ώρα στα 19,3 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v