Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Deutsche Bank η σκυτάλη των αναβαθμίσεων

Ξεχωρίζοντας την Alpha Bank ως την κορυφαία ελληνική τραπεζική επιλογή για το 2006, η Deutsche Bank αυξάνει τις τιμές-στόχους για την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank και τη Eurobank σε έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες με τίτλο ”Outlook 2006: Υοu never say goodbye to a myth”. Οι λεπτομέρειες.

Στην Deutsche Bank η σκυτάλη των αναβαθμίσεων
Ξεχωρίζοντας την Alpha Bank ως την κορυφαία ελληνική τραπεζική επιλογή για το 2006, η Deutsche Bank αυξάνει τις τιμές-στόχους για την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank και τη Eurobank σε έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες με τίτλο ”Outlook 2006: Υοu never say goodbye to a myth”.

Η τιμή-στόχος για την Alpha Bank διαμορφώνεται στα 35 ευρώ (από 28,5), για την Εθνική Τράπεζα στα 45 ευρώ (από 40), ενώ για τη Eurobank η τιμή αναβαθμίζεται στα 36 ευρώ, από 29 προηγουμένως.

Και στις τρεις περιπτώσεις η σύσταση είναι ”buy”.

Ο διεθνής οίκος αναμένει το 2006 να αποτελέσει άλλο ένα ισχυρό έτος για τις ελληνικές τράπεζες, ξεχωρίζοντας την Alpha Bank ως την κορυφαία επιλογή του για το τρέχον έτος. Παράλληλα προβλέπει αύξηση 42% και 22% στα κέρδη ανά μετοχή των τριών μεγάλων τραπεζών το 2005 και το 2006 αντίστοιχα.

Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται 12,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη για το 2007 και με premium 18% έναντι των υπολοίπων ευρωπαϊκών τραπεζών, αναφέρεται στην έκθεση. Ωστόσο οι αναλυτές του διεθνούς οίκου κρίνουν απολύτως δικαιολογημένο το premium, καθώς οι ελληνικές τράπεζες προσφέρουν ισχυρές προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας τους.

Η επιλογή μεταξύ των ελληνικών τραπεζών γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, διαπιστώνουν οι αναλυτές της Deutsche Βank, διευκρινίζοντας ότι επιλέγουν την Alpha Bank ως top επιλογή, καθώς τα κέρδη της παρουσιάζουν την υψηλότερη δυναμική, ενώ διαπραγματεύεται με 9,5% discount έναντι των ανταγωνιστών της, με βάση τα προσδοκώμενα κέρδη του 2007.

To μεγαλύτερο ρίσκο που αφορά την επένδυση στην Alpha Bank σχετίζεται με την πιθανότητα να μην ανταποκριθεί η τράπεζα στους στόχους που έχει θέσει για την επέκταση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το P/E της τράπεζας εκτιμάται στο 17 το 2005 και στο 13,9 το τρέχον έτος.

Σε ό,τι αφορά τη Eurobank ο διεθνής οίκος εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της τράπεζας να αυξάνει τα έσοδά της και αναβαθμίζει κατά 4% τις προβλέψεις για τα κέρδη 2006 και 2007 της Eurobank.

Tα κέρδη ανά μετοχή εκτιμώνται στα 1,61 ευρώ για το 2005 και στα 1,98 ευρώ για το τρέχον έτος.

Για την Εθνική Τράπεζα, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι ένα νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα αποτελούσε έναν από τους παράγοντες που θα οδηγούσαν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v