Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Νέα τιμή στα 10,6 ευρώ από Proton

Στα 10,60 ευρώ, από τα 7,60 ευρώ προηγουμένως αναθεώρησε η Proton Securities την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Frigoglass, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”, όπως αναφέρει σε ειδική έκθεσή της με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου και τίτλο ”Περισσότερη επικέντρωση στις βασικές δραστηριότητες”.

Frigoglass: Νέα τιμή στα 10,6 ευρώ από Proton
Στα 10,60 ευρώ, από τα 7,60 ευρώ προηγουμένως αναθεώρησε η Proton Securities την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Frigoglass, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”, όπως αναφέρει σε ειδική της έκθεση με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου και τίτλο ”Περισσότερη επικέντρωση στις βασικές δραστηριότητες”.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται στη συμφωνία της Frigoglass με τη Selenis Hellas για την πώληση του 51% που κατέχει στην VPI. Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνει ότι ο όμιλος θα λάβει από την πώληση το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, το οποίο χαρακτηρίζει ”θετικό”, δεδομένης της μικρής κερδοφορίας της VPI και της δανειακής της κατάστασης.

Η κίνηση, σύμφωνα με την Proton Securities, θα οδηγήσει σε υψηλότερα περιθώρια κέρδους για τον όμιλο.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η αναδιάρθρωση του τομέα της ψύξης σε χώρες με χαμηλότερο κόστος, οι κινήσεις για περικοπή του κόστους και η διαφοροποίηση της πελατειακής βάσης την οδήγησαν σε αύξηση των προβλέψεών της για τα περιθώρια EBITDA του 2006 κατά 1,4 ποσοστιαίες μονάδες, και συγκεκριμένα στα 19,2%

Επίσης, αναφέρει ότι υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα, καθώς προβλέπει ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 324 εκατ. ευρώ για το 2006 (από 414 εκατ. ευρώ πριν), με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 66,4 εκατ. ευρώ (από 70,1 εκατ. ευρώ προηγουμένως) και τα καθαρά κέρδη να φτάνουν στα 27,7 εκατ. ευρώ.

Τονίζει, πάντως, ότι τα γεωγραφικά επεκτατικά σχέδια της Frigoglass σε Β. Αμερική και Κίνα δεν περιλαμβάνονται στις εκτιμήσεις της.

Η μετοχή της Frigoglass διαπραγματεύεται 16,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005 και 13,2 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη του 2006, με βάση τις εκτιμήσεις της Proton Securities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v